Η Κροατία νίκησε το Σάββατο με 14-12 τη Σερβία, στο μεγάλο παραδοσιακό ντέρμπι της ανδρικής υδατοσφαίρισης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Όπως πάντα, το ματς των άσπονδων γειτόνων είχαν δύναμη, πάθος, πολλές αποβολές και έντονες συγκινήσεις. Το συγκρότημα του Ιβάν Τούτσακ “έσβησε” πια για τα καλά την απροσδόκητη ήττα από την Αυστραλία και μπορεί να πάρει ακόμη και την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου, αν νικήσει τη Δευτέρα (2/8) την πρωτοπόρο Ισπανία, ενώ οι «πλάβι» θα τερματίσουν τρίτοι ή τέταρτοι (αναλόγως τι θα κάνουν απέναντι στο ισόβαθμο Μαυροβούνιο) και ενδέχεται να βρεθούν στο δρόμο της εθνικής μας στον προημιτελικό της Τετάρτης (4/8).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Κροάτες ξεκίνησαν εντυπωσιακά και προηγήθηκαν 3-0 και 5-1 στην πρώτη περίοδο, αλλά οι Σέρβοι αντέδρασαν, “ροκάνισαν” τη διαφορά και ισοφάρισαν 8-8 με τον Στέφαν Μίτροβιτς στο τρίτο οκτάλεπτο. Ο Πάουλο Ομπράντοβιτς, όμως, έδωσε αμέσως εκ νέου προβάδισμα στους “χρβάτσκι”, που ξέφυγαν στη συνέχεια 12-8, με δύο διαδοχικά τέρματα του Λούκα Μπούκιτς κι άλλο ένα από τον Ομπράντοβιτς, και έφτασαν στη μεγάλη νίκη.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο νέος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Μάρκο Μπίγιατς, με 15 αποκρούσεις, σκόραρε ο Αντρο Μπούσλιε, ενώ οι πρώην “ερυθρόλευκοι” Ομπράντοβιτς και Γιόκοβιτς είχαν από τέσσερα γκολ για τους νικητές. Το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα των πρωταθλητών Ελλάδας, ο Φιλίπ Φιλίποβιτς, σημείωσε δύο τέρματα για τη Σερβία.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 1-1, 4-4, 4-4

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ:

ΚΡΟΑΤΙΑ: Γιόκοβιτς 4, Ομπράντοβιτς 4, Μπούκιτς 3, Λόντσαρ, Βουκίσεβιτς, Μπούσλιε

ΣΕΡΒΙΑ: Γιάκσιτς 3, Ράσοβιτς 2, Φιλίποβιτς 2, Μάντιτς, Ραντζέλοβιτς, Ντ. Πιγέτλοβιτς, Πρλαϊνοβιτς, Στ. Μίτροβιτς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης