Στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο βόρειο Κόσοβο τη Δευτέρα (29/05) αναφέρθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς αμέσως μετά τη νίκη επί του Αμερικανού Αλεξάντρ Κοβάτσεβιτς (Νο 114), για το Ρολάν Γκαρός.

Συγκεκριμένα, μετά νίκη-πρόκριση στον επόμενο γύρο του γαλλικού Όπεν ο «Νόλε» (Νο 3), στην «καθιερωμένη» υπογραφή του στην κάμερα, έγραψε: «Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας. Σταματήστε τις βιαιοπραγίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ξεσπάσει  επεισόδια στην πόλη Ζβέτσαν του Βορείου Κοσόβου μεταξύ Σέρβων διαδηλωτών και δυνάμεις καταστολής της KFOR, της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή, στα οποία τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές.

«Δεν είμαι πολιτικός και δεν έχω καμία πρόθεση να μπω σε πολιτικές συζητήσεις. Ως Σέρβος, με πονάει πολύ αυτό που συμβαίνει στο Κόσοβο καθώς οι συμπατριώτες μου εκδιώκονται από τους δήμους. Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω είναι αυτό.

Ως δημόσιο πρόσωπο και ως γιος ενός ανθρώπου που γεννήθηκε στο Κόσοβο, αισθάνομαι την ανάγκη να δείξω υποστήριξη σε όλη τη Σερβία. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον σερβικό λαό και το Κόσοβο, αλλά είναι πολύ απαραίτητο να δείξουμε υποστήριξη», είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.

«Γνωρίζω ότι υπήρξαν ενστάσεις από διεθνείς δημοσιογράφους. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αν θα με τιμωρήσουν, αλλά δεν έχω καμία επιφύλαξη και θα το έκανα ξανά. Είμαι κατά των πολέμων και οποιασδήποτε σύγκρουσης, αυτό το έχω εκφράσει πάντα δημόσια. Αυτή η κατάσταση με το Κόσοβο αποτελεί προηγούμενο σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ.

Λυπάμαι πολύ που βρισκόμαστε στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Το Κόσοβο είναι το προπύργιό μας, εκεί δώσαμε τη μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία μας, εκεί βρίσκονται τα πιο σημαντικά μας μοναστήρια. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα το έκανα ξανά, αλλά κυρίως γιατί αυτή είναι η αλήθεια», συμπλήρωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης