Η UEFA σκοπεύει να ολοκληρώσει τη σεζόν 2019-20 έως τον Αύγουστο, συμπεριλαμβανομένων των διοργανώσεων του Champions League και του Europa League, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές λίγκες πάτησαν… pause τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας COVID-19, αλλά ορισμένα πρωταθλήματα ανακοίνωσαν σχέδια επανεκκίνησης μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τη στιγμή που η Bundesliga πραγματοποίησε εχθές την επανέναρξή της, την ώρα που οι πρώτες κατηγορίες σε Γαλλία και Ολλανδία έχουν ακυρωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο Τσέφεριν αναμένει τουλάχιστον το 80% των εθνικών πρωταθλημάτων να ολοκληρώσουν τις σεζόν τους.

Πάντως για τα πρωταθλήματα που δεν θα ολοκληρωθούν, ο πρόεδρος της UEFA αποκάλυψε ότι οι ομάδες θα πρέπει να δώσουν προκριματικά για να παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Έχουμε μια ιδέα, αλλά πρέπει να περιμένουμε την εκτελεστική επιτροπή της UEFA να επιβεβαιώσει τις ημερομηνίες. Μπορώ να πω ότι η ευρωπαϊκή σεζόν θα τελειώσει, αν όλα είναι όπως τώρα, τον Αύγουστο», δήλωσε ο Τσέφεριν στο «beIN Sports», προσθέτοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή σεζόν και αυτό περιλαμβάνει και τις διοργανώσεις της UEFA. Νομίζω ότι η πλειοψηφία των πρωταθλημάτων θα τελειώσει τη σεζόν. Αυτά που δεν θα ολοκληρωθούν θα είναι με απόφαση δική τους. Ωστόσο θα πρέπει ακόμη να παίξουν προκριματικά εάν θέλουν να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της UEFA».

Τόσο το Champions League όσο και το Europa League έχουν αφήσει σε εκκρεμότητα τη φάση των 16.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, που ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια Γαλλίας αναζητά γήπεδα στο εξωτερικό για να δώσει τους αγώνες του Champions League, καθώς η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα επιτραπεί η επανέναρξη των επαγγελματικών αθλημάτων πριν από τον Σεπτέμβριο.

«Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λιόν θα πρέπει να διοργανώσουν (αγώνες) στη Γαλλία», πρόσθεσε ο Τσεφερίν για να συνεχίσει:

«Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, θα πρέπει να τους οργανώσουν σε ουδέτερο έδαφος. Εάν δεν μπορείτε να παίξετε στη χώρα σας, τότε πρέπει να το οργανώσετε σε ουδέτερο έδαφος … Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο οι γαλλικές αρχές δεν τους επιτρέπουν να οργανώσουν έναν αγώνα χωρίς θεατές, αλλά θα δούμε. Πρόκειται για κάτι που δεν το ελέγχω εγώ».

Ο Τσέφεριν μίλησε και για το Euro 2020, το οποίο έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί σε 12 ευρωπαϊκές πόλεις και έχει αναβληθεί έως το επόμενο έτος.

«Είχαμε συνομιλίες με εννέα πόλεις και όλα είναι έτοιμα. Με τρεις πόλεις, έχουμε κάποια ζητήματα. Έτσι θα συζητήσουμε περαιτέρω. Η διοργάνωση είναι να διεξαχθεί σε 12 πόλεις, αλλά αν έχουμε προβλήματα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε σε 10, εννέα ή οκτώ», υπογράμμισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης