Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 για το Euro o επικεφαλής του ιατρικού τιμ του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος, μιλώντας για την κατάρρευση του Έρικσεν στη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία, στάθηκε στο πόσο σημαντικό ήταν το γεγονός πως οι γιατροί επενέβησαν στα πρώτα τέσσερα λεπτά από την στιγμή που ο παίκτης έχασε τις αισθήσεις του και βρέθηκε στο χορτάρι.

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακούω πως ανένηψε, πράγμα που σημαίνει πως οι γιατροί έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Αυτό που είναι σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως από την στιγμή που υπάρχει καρδιοαναπνευστική ανακοπή, πρέπει μέσα σε… χρόνο-ρεκόρ να αντιδράσουν τα ιατρικά τιμ των ομάδων. 

Ο χρόνος αυτός στις συγκεκριμένες περιπτώσεις υπολογίζεται στα 4 λεπτά, μιας και μετά δημιουργούνται ανεπανόρθωτες βλάβες στη λειτουργία ζωτικών οργάνων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, είναι πως οι γιατροί που βρίσκονταν στο γήπεδο ακολούθησαν κατά γράμμα τα βήματα της διαδικασίας που ορίζεται γι’ αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να υπάρξει αναζωογόνηση του ασθενούς.

Είδα ότι τηρήθηκε το πρωτόκολλο και άρχισαν τις συμπιέσεις για να βοηθήσουν την αδύναμη καρδιά του να επανέλθει και να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος.

Πολλά είναι τα αίτια που δημιουργούν καρδιοαναπνευστική ανακοπή, όπως αυτή που έπαθε ο Έρικσεν. Τα αίτια θα ερευνηθούν όταν γίνουν όλες οι εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Μπορεί να είναι πρόβλημα της καρδιάς, μπορεί να είναι αλλεργίες, μπορούν να είναι πολλά πράγματα τα αίτια.

Αυτό στο οποίο αξίζει να σταθούμε είναι πως οι γιατροί έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και την απαραίτητη ευαισθησία και τώρα μπορούμε να μιλάμε για ένα ευτυχές τέλος».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης