Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League απέκτησε η Λίβερπουλ, καθώς με γκολ των Σαλάχ (52′) και Μανέ (58′) επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στη Βουδαπέστη με 2-0 της -τυπικά γηπεδούχου- Λειψίας, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «16».

Η ομάδα του Κλοπ άφησε πίσω την κακή της πορεία στην Premier League, όπου μετά από 3 σερί ήττες έμεινε (ουσιαστικά) εκτός τίτλου (σ.σ. έχει τεθεί νοκ άουτ και από τις άλλες δύο εγχώριες διοργανώσεις, το FA Cup και το League Cup) και στον ρεαλιστικά πιο εφικτό στόχο που της έχει απομείνει, το Champions League, «φώναξε»… παρούσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Με δύο γρήγορα γκολ στο δεύτερο μέρος από τους Σαλάχ και Μανέ οι «κόκκινοι» επικράτησαν με 2-0 της τυπικά γηπεδούχου Λειψίας (ο αγώνας έγινε στο «Φέρεντς Πούσκας» της Βουδαπέστης) και σε μεγάλο βαθμό έδωσαν διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της 10ης Μαρτίου.

Η γερμανική ομάδα επιβεβαίωσε ότι στην Ευρώπη είναι άκρως… ευάλωτη αμυντικά, καθώς με τα σημερινά έχει δεχτεί 14 γκολ σε 7 αναμετρήσεις που έχει δώσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της τρέχουσας περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι η δεύτερη πρόκρισή της σε νοκ άουτ φάση από ότι φαίνεται δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτή της περασμένης σεζόν, όταν είχε αποκλείσει την Τότεναμ και συνέχισε έως τους ημιτελικούς του Champions League.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Ανχελίνο, Ουπαμεκάνο, Σάμπιτζερ, Χαϊντάρα (64′ Πόουλσεν), Άνταμς, Κλόστερμαν, Ενκουνκού, Μουκιέλε (64′ Όρμπαν), Όλμο, Καμπλ (73′ Τσαν).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Καμπάκ, Χέντερσον, Ρόμπερτσον, Βαϊντάλντουμ,Τζόουνς, Τιάγκο (71′ Τσάμπερλεϊν), Μανέ, Σαλάχ (90+1′ Ν. Γούλιαμς), Φιρμίνιο (71′ Σακίρι).

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης