Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε γνωστό την Κυριακή (7/08) ότι οι υπεύθυνοι του συλλόγου μίλησαν με τον πρώην διεθνή Γερμανό άσο, Νίκο Σουλτς, σχετικά με μια καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία που υποβλήθηκε εναντίον του, αλλά σε αυτό το στάδιο που βρίσκεται η υπόθεση δεν θα προβούν σε καμία ενέργεια.

Η πρώην σύντροφος του ποδοσφαιριστή, η οποία ήταν έγκυος εκείνη την περίοδο, έχει υποβάλει μήνυση εναντίον του για ενδοοικογενειακή βία το 2020, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Βεστφαλοί ανακοίνωσαν ότι συναντήθηκαν με τον παίκτη και τους νομικούς του συμβούλους, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα. «Ο Νίκο Σουλτς μας ενημέρωσε ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε αυτές τις κατηγορίες με τη βοήθεια του δικηγόρου του και, επιπλέον, ζητά να εφαρμοστεί το τεκμήριο αθωότητας.

«Οι καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί – για τις οποίες η Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν γνώριζε καθόλου μέχρι να εμφανιστούν τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης – είναι εξαιρετικά σοβαρές και συγκλονιστικές για το σύλλογο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γερμανική ομάδα και προσθέτει: «Η Μπορούσια Ντόρτμουντ αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το θέμα και κρατά αποστάσεις από κάθε μορφή βίας».

Η ομάδα, η οποία ξεκίνησε τη σεζόν της Bundesliga με νίκη 1-0 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν το Σάββατο (6/08), δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να λάβει μέτρα σε αυτό το πρώιμο στάδιο της έρευνας: «Η Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν συμμετέχει στη διαδικασία και δεν έχει καμία απολύτως εικόνα για τους φάκελους της έρευνας ή τις ποινικές διώξεις που προφανώς εκκρεμούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς αυτή είναι μια εκκρεμή υπόθεση στα αρχικά της στάδια και η πραγματική και νομική κατάσταση είναι εξαιρετικά ασαφής για την Μπορούσια Ντόρτμουντ όπως έχει σήμερα, δεν είμαστε ακόμη σε θέση να λάβουμε αξιόπιστες και νομικά στεγανές αποφάσεις σχετικά με το εργατικό δίκαιο και τα πειθαρχικά μέτρα.»

Ο 29χρονος Σουλτς, ο οποίος έχει επίσης αγωνιστεί σε Χέρτα Βερολίνου, Χόφενχαϊμ και Γκλάντμπαχ μετρά και 12 συμμετοχές με την Εθνική Γερμανίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης