Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού στην «Τούμπα», στο παιχνίδι για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στον «Δικέφαλο του Βορρά» πέτυχε στο 57ο λεπτό ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Οι δύο ομάδες είχαν από μία ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Πρώτος έφτασε κοντά στο γκολ ο νεοφώτιστος Πανθρακικός, ο οποίος σε γενικές γραμμές άφησε καλές εντυπώσεις. Στο 11’ ο Σαρακατσάνος έπιασε την κεφαλιά, όμως ένα πρώην παίκτης της ομάδας της Κομοτηνής, ο Ρομπέρ, έσωσε στη γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 26’. Ο Κατσικάς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει, όμως ο Μουνάφο και το αριστερό δοκάρι, δεν του επέτρεψαν να πανηγυρίσει.

Το 1-0 διαμορφώθηκε στο 57’ με τον Κλάους Αθανασιάδη, ο οποίος σκόραρε για τέταρτο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Από το γέμισμα του Κάτσε, ο Λόρενς τροφοδότησε τον Αθανασιάδη και ο διεθνής φορ διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Στο ημίχρονο αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή του στο ματς με τη Ραπίντ στη Βιένη, την επόμενη Πέμπτη.

ΠΑΟΚ – Παναθρακικός 1-0 (Nova 1)

Γκολ: 57′ Αθανασιάδης

Κίτρινες κάρτες: Κάτσε – Λουσέρο, Λαδάκης

Κόκκινες κάρτες:


ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης):
Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Κατσικάς, Σταφυλίδης, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (76′ Φωτάκης), Ρομπέρ (67′ Γιάννου), Σαλπιγγίδης (46′ Λόρενς), Αθανασιάδης.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης):
Αντίλοβιτς, Βιγιαρέχο (82′ Μιχαλόπουλος), Στάθης, Λουσέρο, Σερφά, Μίνγκας (62′ Κοντογουλίδης), Μουνάφο, Κυβελίδης (74′ Γωνιάδης), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Λαδάκης.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γιώργος Δώνης: «Αυτό που έχω πει στους παίκτες, είναι πως ανεξάρτητα τα συνεχόμενα παιχνίδια και απόδοση, πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο να κερδίζουμε. Κακό παιχνίδι από εμάς, αλλά σημαντικό το ότι κερδίσαμε και πήραμε τρεις βαθμούς. Όταν ένα παιχνίδι από τη δική μας πλευρά είναι κακό χωρίς κίνηση και ρυθμό, κάνεις υποθέσεις για το τι μπορεί να φταίει. Οι παίκτες μου είπαν πως δύο συνεχόμενα παιχνίδια με τόση ζέστη δημιουργεί προβλήματα. Νομίζω ότι από το μόνο που μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι είναι η νίκη».

Σάββας Παντελίδης:
«Εύχομαι καλή ποδοσφαιρική χρονιά και στον ΠΑΟΚ να περάσει στους ομίλους. Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε την κόπωση του αντιπάλου, σταθήκαμε καλά, είχαμε μια ευκαιρία. Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε να κάνουμε το ίδιο, θελήσαμε να έχουμε κατοχή μπάλας, αλλά δεν τα καταφέραμε και δεχτήκαμε ένα τέρμα από έναν παίκτη υψηλού επιπέδου. Ήταν δύσκολο να το γυρίσουμε, δεν έχουμε παράπονο από τα παιδιά, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Δεν είμαι από αυτούς που λέω πως είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση και όχι από το αποτέλεσμα. Πρέπει να βελτιωθούμε για να πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε μπάλα, με έναν ΠΑΟΚ πολύ κουρασμένο. Δεν κρατήσαμε τη μπάλα όσο θα έπρεπε».

Κώστας Σταφυλίδης:
«Το ξεκίνημα είναι πάντα δύσκολο, πήραμε, όμως, τους τρεις βαθμούς. Ο Πανθρακικός ήταν σκληρή ομάδα και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές, είχε πολύ ζέστη και υγρασία, αλλά τα καταφέραμε. Ο ΠΑΟΚ πάντα κοιτάζει να κερδίζει, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Η Ραπίντ έδειξε ότι είναι καλή ομάδα, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Από το ξεκίνημα της χρονιάς ο προπονητής αυτό ήθελε να κάνει. Από πέρσι το άρχισε ο κ. Μπόλονι, η οικονομική κατάσταση της ομάδας ήταν δύσκολη και θα στηριχτεί στα δικά της παιδιά. Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστια ομάδα, οι νέοι παίκτες που παίζουν στην ομάδα βρίσκονται χρόνια εδώ και πονάνε τον ΠΑΟΚ».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης