Παιχνίδι με την εξουσία κάνει χίλια χρόνια η Μονή της διαπλοκής, όσα χρόνια ζωής έχει το Βατοπέδι, το πιο χλιδάτο μοναστήρι του Αγίου Όρους. Μία είναι η εξήγηση που σέρνουν πάλι στα δικαστήρια τον φιλόδοξο και ανήσυχο ηγούμενο Εφραίμ και τον δαιμόνιο έμπιστο συνεργάτη του μοναχό Αρσένιο (στη φωτό οι δυό τους). Τους πούλησαν οι υπουργοί. Τους «έδωσαν» στη δικαιοσύνη.

Δεν θα πεις ότι ο Κύπριος αρχιμανδρίτης Εφραίμ είναι αθώος. Ούτε ότι είναι ένοχος. Αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Θα πεις, όμως, με το χέρι στη φωτιά ότι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου είναι ένα ακόμα θύμα των πολιτικών.

Ο αλεπουδιάρης πολιτικός αρχίζει το αλισβερίσι με επιχειρηματία, με εκδοτάρχη, όποιον νταραβεριτζή της πιάτσας είναι ανοικτός, ωφέλιμος και χρήσιμος, και στη συνέχεια, όταν βρωμίσει η δουλειά, τον εγκαταλείπει εκτεθειμένο.

Σχολή Ανδρέα Παπανδρέου. Είσαι εκδότης από την επαρχία και ο μεγάλος σου λέει προχώρα, εγώ εδώ είμαι, να κάνουμε κατάσταση, να φάμε τους Λαμπράκηδες και τους Μπόμπολες. Και μετά ο άνθρωπος, ο Πόποτας κατέληξε φυλακή. Το ίδιο έγινε και με τον Κοσκωτά.

Έτσι, κάπως έτσι συνέβη και με τον Εφραίμ, που την πάτησε ο φουκαράς σε πείσμα της δέκα αιώνων εμπειρίας που κουβαλάει από τη σχέση του παπαδαριού με την εξουσία. Σήμερα την εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός, χθες ο σουλτάνος, προχθές ο αυτοκράτωρ του Βυζαντίου.

Στήθηκε το έργο με τις αλλαξοκωλιές ακίνητης περιουσίας ιδιοκτησίας(;) της Μονής με τα φιλέτα των ολυμπιακών αγώνων και όταν στράβωσε το πράμα, μην τους είδατε τους υπουργούς. Τον έρριξαν στο λάκο με τα φίδια τον ηγούμενο.

Με τους πασόκους χοντροέπαιξε ο Εφραίμ και μετά με τους μαθητές τους, τους νεοδημοκράτες υπουργούς. Άνθρωπος του θεού και έχει φοβηθεί το μάτι του. Τέτοια αλητεία δεν την είχε ξαναδεί εδώ και χίλια χρόνια.

Η ΡΩΣΙΑ των ολιγαρχών και ο τσάρος Πούτιν παίζουν ανοικτά με Εφραίμ, γράφει ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης