Με γκολ του Ρουίς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άρης επικράτησε 1-0 της Αούστρια Βιέννης και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Europa League. Το δεύτερο ματς θα γίνει στην πρωτεύουσα της Αυστρίας στις 26 Αυγούστου.

Σε ένα παιχνίδι με δύο τεχνικά τάιμ άουτ από τον Ρώσο διαιτητή, Μαξίμ Λαγιούσκιν, στο 23’ και το 71’, ο Άρης δεν ξεκίνησε καλά και στο πρώτο μέρος απειλήθηκε από την ομάδα της Αυστρίας.

Όπου χρειάστηκε ο Μιχάλης Σηφάκης φώναξε «παρών» και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Ο Έλληνας διεθνής στάθηκε όρθιος και είπε «όχι» στο 2’, το 16’ και το 33’, με αποτέλεσμα να δώσει τη δυνατότητα στον Άρη να σκοράρει πρώτος.

Αντίθετα, στο δεύτερο μέρος οι «κίτρινοι» ανέβασαν στροφές και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν με τον Τσέζαρεκ στο 55’ και τον Κόκε στο 72’. Η Αούστρια από την πλευρά της συνέχισε να απειλεί με τους Λιντζ και Γιούν, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει το δρόμο για τα δίχτυα.

Εκεί που το παιχνίδι μπήκε στις καθυστερήσεις και όλα έδειχναν πως το 0-0 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, ο Ρουίς ξεκλείδωσε την άμυνα της Αούστρια Βιέννης. Ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα πήρε τη μπάλα από την κεφαλιά του Κόκε και με πλασέ νίκησε τον Λίντνερ και σημείωσε το τελικό Άρης – Αούστρια Βιέννης 1-0.

Άρης – Αούστρια Βιέννης 1-0

Γκολ: 90’+ Ρουίς


Κίτρινες κάρτες: Κλεν, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Χίνκα, Λιντζ

Κόκκινες κάρτες:

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Οριόλ, Ρονάλντο Γκιάρο, Τόχα (80′ Πρίττας), Ναφτί, Τσεσνάουσκις (60′ Μενδρινός), Χαβίτο, Κόκε, Τσέζαρεκ (63′ Ρουίς).

Αούστρια Βιέννης (Καρλ Ντάξμπαχερ):
Λίντνερ, Βόρισεκ, Ντράγκοβιτς, Μαργκράιτερ, Σούτνερ, Κλεν, Λίεντλ (71′ Λέοβατς), Χλίνκα, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Λιντς, Γιούν (80′ Στάνκοβιτς).

Στο δεύτερο παιχνίδι του Europa League η Μπεσίκτας επικράτησε 2-0 της Ελσίνκι στην Τουρκία. Τα γκολ πέτυχαν στο 35′ ο Χίλμπερτ και στο 66′ ο Κουαρέσμα.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Μπορεί να κερδίσαμε σήμερα, αλλά συνεχίζουμε να έχουμε πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε την Αούστρια Βιέννης και πετύχαμε να γίνουν πολλά λάθη από τον αντίπαλο, που γνωρίζαμε ότι έχει πολύ καλή κυκλοφορία.

Σίγουρα υπήρξαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία μας. Θεωρώ, πάντως, πως -αν και το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί ισάξιο βάσει συνολικής εικόνας- η δική μου ομάδα έβαλε πολύ περισσότερη καρδιά και είχαμε πολύ καλές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Από άποψης φυσικής κατάστασης, τελειώσαμε το παιχνίδι καλύτερα από τον αντίπαλο, που επηρεάστηκε περισσότερο από τις καιρικές συνθήκες.

Αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά 1-0, όμως πλέον υπάρχει και το δεύτερο ημίχρονο στη Βιέννη. Το αποτέλεσμα αυτό μας γεμίζει πίστη και εμπιστοσύνη για να ανταπεξέλθουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλαμε το μηδέν παθητικό και το πετύχαμε, οπότε πλέον πηγαίνουμε με ένα μικρό πλεονέκτημα στην Αυστρία.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών μου, πέραν μιας εξαίρεσης, του Τόχα, που έχει, όμως το ελαφρυντικό ότι είναι πολύ λίγες ημέρες μαζί μας. Ο Ρουίς ήταν πολύ καλός στο διάστημα που κλήθηκε να αγωνιστεί. Γενικά, και οι τρεις αλλαγές μας ήταν ποδοσφαιριστές που μπόρεσαν να προσφέρουν ανάσες και ποιότητα.

Ο Ρουίς είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης στην αντίπαλη περιοχή, αλλά και ο Μενδρινός ξέρει να κρατάει πολύ καλά τη μπάλα. Βέβαια, ακόμη και όταν έγιναν οι αλλαγές, η ομάδα είχε καταφέρει λίγο πιο πριν να βρίσκει τα πατήματα της, ενώ όταν μπήκαν οι τρεις αλλαγές μας προσέδωσαν περισσότερη φρεσκάδα.

Η βελτίωση που παρατηρήθηκε στη μεσοαμυντική μας λειτουργία στο δεύτερο ημίχρονο έχει να κάνει περισσότερο με τη δική μας πίεση στην αντίπαλη άμυνα, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον Σηφάκη, που απεσόβησε αρκετούς κινδύνους στην εστία του. Σίγουρα όμως ήταν πράγματα και καταστάσεις τις οποίες γνωρίζαμε, απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, μια ομάδα με εξαιρετική ισορροπία σε όλες τις γραμμές».

Καρλ Νταξμπάχερ: «Θεωρώ πως η ομάδα μου έπιασε πολύ καλή απόδοση, καθώς προτού ο Άρης καταφέρει να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία, εμείς είχαμε ήδη φτιάξει 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Φυσικά, είμαι απογοητευμένος από την εξέλιξη και το γεγονός ότι το γκολ επετεύχθη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, όμως δεν είμαι καθόλου απογοητευμένος από την εμφάνιση μας.

Δεν θεωρώ ότι η πτώση στην απόδοση μας στην επανάληψη είναι θέμα φυσικής κατάστασης, αλλά θέμα πίεσης από τον αντίπαλο, όπως φυσικά και των πολλών δικών μας λαθών στις πάσες στη μεσαία γραμμή. Είχαμε αναλύσει πολύ καλά τον Άρη και από την πλευρά μου είναι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι εξουδετερώσαμε τα ατού του στο σημερινό παιχνίδι.

Η συνολική εμφάνιση μας, δε, σε αυτό δημιουργεί αισιοδοξία πως θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Ντάρσι Νέτο: «Παίξαμε πάρα πολύ καλά. Ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, πιέσαμε πολύ και αξίζαμε ένα γκολ. Η Αούστρια έπαιζε με δέκα παίκτες στην άμυνα της και ήταν πολύ δύσκολο να τη διασπάσουμε. Έστω και στις καθυστερήσεις, όμως, καταφέραμε να βάλουμε το γκολ. Έχουμε μπροστά μας μια εβδομάδα να ξεκουραστούμε και μετά να πάμε στην Αυστρία για μεγάλη μάχη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης