Η Μπούρσασπορ πήρε «στα χαρτιά» τον αγώνα με την Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνα για το EuroCup. Η αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης, στον οποίο μετέχει και ο Προμηθέας, ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 7 Οκτωβρίου, αλλά το τζάμπολ της δεν έγινε ποτέ, καθώς ένας παίκτης της Τσεντεβίτα Ολίμπια βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Δεδομένου ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο της Σλοβενίας απαιτούσε την παραμονή σε δεκαήμερη καραντίνα του θετικού κρούσματος, αλλά και ολόκληρης της ομάδας, καθώς τα μέλη της, όπως είναι φυσικό, είχαν επαφή με τον παίκτη, ο αγώνας ματαιώθηκε και ο αθλητικός δικαστής της Euroleague αποφάσισε να κατακυρώσει το παιχνίδι στην Μπουρσασπόρ με σκορ 20-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να βγάλει την ετυμηγορία του, ο δικαστής βασίστηκε στους ειδικούς κανονισμούς για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 που ισχύουν τόσο στη Euroleague όσο και στο EuroCup. Σύμφωνα με αυτούς, σε περίπτωση που μια ομάδα έχει λιγότερους από οκτώ παίκτες «ετοιμοπόλεμους» λόγω κορωνοϊού, θα χάσει το παιχνίδι με 20-0.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης