Ο Λούκα Βιλντόζα αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης για τον Δεκέμβριο στη Euroleague. Ο Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο γκαρντ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις τον τελευταίο μήνα του 2022, βοηθώντας τον Ερυθρό Αστέρα να πετύχει 4 νίκες στα έξι παιχνίδια που έδωσε στη Euroleague αυτό το διάστημα.

Δυστυχώς, όμως για την ομάδα του Βελιγραδίου και για τον ίδιο, ο Βιλντόζα τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά του τελευταίου αγώνα του Ερυθρού Αστέρα τον Δεκέμβριο (30/12), αυτόν απέναντι στην Μπατσελόνα στη σερβική πρωτεύουσα, που έληξε υπέρ των Καταλανών, στην παράταση (94-99).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την απουσία του, λοιπόν στο μεγαλύτερο μέρος του τελευταίου ματς του Ερυθρού Αστέρα τον Δεκέμβριο, ο Βιλντίζα είχε μέσο όρο 15,8 πόντους και 17,7 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης μέσο όρο ανά αγώνα, πρώτος δηλαδή στους δύο αυτούς τομείς από όλους τους παίκτες της ομάδας του.

Εξάλλου, στις 22 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Euroleague, o Λούκα Βιλντόζα ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με 22 πόντους στη νίκη επί του Ολυμπιακού (86-90), στο ΣΕΦ, ενώ είχε μοιράσει 8 ασίστ έχοντας και 8 κερδισμένα φάουλ.

Ο τραυματισμός του στον οπίσθιο μηριαίο υπολογίζεται πως θα τον αφήσει εκτός για διάστημα δύο η και περισσότερων εβδομάδων, κάτι που προβληματίζει εύλογα τον τεχνικό της ομάδας του Βελιγραδίου, Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης