Μετά την Τουρκία (1ος όμιλος), την Ελλάδα (2ος όμιλος) και το Καζακστάν (3ος όμιλος), ήρθε η σειρά της Γεωργίας να διασφαλίσει την πρωτιά της στον 4ο όμιλο της League C του Nations League μετά τη νίκη της επί της Β. Μακεδονίας με 2-0, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την άνοδό της στη League B. Προβιβασμός και για την Εσθονία στη League C, που νίκησε για δεύτερη φορά με 2-1 τη Μάλτα.

Η Γεωργία χρειαζόταν μόνο μία ισοπαλία στην Τιφλίδα απέναντι στη Β. Μακεδονία, για να πάρει και μαθηματικά την πρώτη θέση, όμως έπαιξε όσο χρειαζόταν για να φτάσει σε άλλη μία νίκη (την 4η σε 5 αγωνιστικές), κόβοντας… πανηγυρικά πρώτη το νήμα στον 4ο όμιλο της League C κι ενώ απομένει ακόμη μία αγωνιστική για το τέλος της φάσης των ομίλων. Οι Γεωργιανοί προηγήθηκαν στο 35ο λεπτό με το αυτογκόλ του Μιόφσκι, για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 στο 64′ το νέο μεγάλο αστέρι της χώρας και της Νάπολι, Κβίτσα Κβαρατσκέλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα στα Ταλίν, η Εσθονία νίκησε ξανά τη Μάλτα με 2-1 για τον 2ο όμιλο της League D και προβιβάστηκε ήδη στη League C. Οι Εσθονοί προηγήθηκαν με πέναλτι ο Σάπινεν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με δέκα παίκτες στην ίδια φάση λόγω αποβολής του Μποργκ.

Η Μάλτα ισοφάρισε στο 51′ με πέναλτι του Τέουμα, αλλά -αγωνιζόμενη με παίκτη λιγότερο- δεν άντεξε στο τέλος και «λύγισε» από το γκολ του Ανιέρ στο 86′.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης