Ο Μπριάντε Γουέμπερ, ο οποίος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2018/19 όταν και η ομάδα αποχώρησε από την Α1, μιλώντας στο Basketnews αναφέρθηκε στο σύντομο πέρασμά του από τους Πειραιώτες, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτός και οι συμπαίκτες του ήταν τρεις μήνες απλήρωτοι.

Οι πρωτοπόροι της Basket League πάντως αντέδρασαν άμεσα στα όσα ισχυρίστηκε ο Αμερικανός άσος Γουέμπερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα διερωτήθηκαν «… πώς ήταν τρεις μήνες απλήρωτος όταν δεν πρόλαβε να συμπληρώσει δύο μήνες στην ομάδα;» και πώς «… όταν έφυγε δεν έκανε προσφυγή για τα χρωστούμενα αλλά υπέγραψε ότι ήταν ξοφλημένος;».

Παράλληλα, από τον Ολυμπιακό αναφέρουν πως «… οι νυχτερινές ιστορίες με τον Γουέμπερ είναι πολλές και ξέρει πολύ καλά γιατί έφυγε. Παραδίδοντας καινούριο αυτοκίνητο σαν αυτοκινητάκι από τα συγκρουόμενα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας ανακοίνωσαν τον Γουέμπερ στις 6 Φεβρουαρίου του 2019 και τον αποδέσμευσαν στις 13 Απριλίου. Σε 13 ματς με τους Πειραιώτες είχε 12 πόντους, 5,2 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ και 1,2 κλεψίματα σε 25,6 λεπτά κατά μέσο όρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέντευξη του Γουέμπερ

Στη συγκεκριμένη συνέντευξή του ο νυν άσος της Μπουγιουκτσεκμετζέ παράλληλα ισχυρίστηκε ότι «ήταν προαποφασισμένο να μην παίξουμε με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η πιο δύσκολη πρόκληση στον Ολυμπιακό ήταν η έλλειψη επικοινωνίας, από τους προέδρους μέχρι τον τελευταίο παίκτη του ρόστερ. Ήταν μια περίεργη κατάσταση γιατί το πρώτο μου παιχνίδι εκεί ήταν ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Καταλήξαμε να σταματήσουμε να παίζουμε στο ημίχρονο, κάτι που ήταν καινούργιο για μένα. Προσπάθησα να καταλάβω την κατάσταση όσο καλύτερα μπορούσα και να είμαι υποστηρικτικός στους συμπαίκτες μου. Αλλά το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να μην πληρώνεσαι για δύο μήνες και να προσπαθείς να κάνεις υπομονή.

Στην αρχή, ήταν ΟΚ. Στη συνέχεια, ξέραμε ότι δεν θα παίξουμε ούτε στην EuroLeague ούτε στα πλέι-οφ του ελληνικού πρωταθλήματος αφού ήμασταν 8οι και ο Παναθηναϊκός θα ήταν ο πρώτος. Ήταν δεδομένο ότι θα συμβεί αυτό, αλλά οι πρόεδροι δεν μας έλεγαν τίποτα περισσότερο. Ήταν ο τρίτος μας μήνας χωρίς πληρωμή και ξέραμε ότι απλώς κάναμε προπονήσεις χωρίς λόγο. Πήρα την απόφαση να φύγω εξαιτίας αυτού. Ο λόγος που έφυγα ήταν γιατί δεν επρόκειτο να παίξουμε, δεν μας μιλούσαν και δεν λάμβαναν πρωτοβουλία να μας πληρώσουν. Μας έλεγαν “εντάξει, αύριο θα πάρετε το μισθό σας”. Περιμέναμε μια μέρα, και την επόμενη μέρα συνέβαινε το ίδιο.

Για την απόφασή του να μην κάνει παραπάνω υπομονή και να φύγει είπε: «Έπρεπε να πάρω μια απόφαση για εμένα και την ευημερία μου. Είχαμε υπογράψει ένα επαγγελματικό συμβόλαιο. Δεν ξέραμε τι συνέβαινε. Από εκεί που είχα έρθει, δηλαδή από το ΝΒΑ, δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με τις έγκαιρες πληρωμές των επιταγών. Δεν θα είμαι ποτέ ΟΚ με αυτό. Λατρεύω το μπάσκετ μέχρι θανάτου και θα έπαιζα χωρίς χρήματα αν χρειαζόταν. Αλλά εφόσον έχω υπογράψει για να συμβεί κάτι και δεν συμβαίνει, πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Είχα υπογράψει συμβόλαιο για 1+1 χρόνια. Νομίζω ότι ήταν team option. Έλαβα την πρώτη μου επιταγή σχεδόν ένα μήνα αργότερα, όταν ήρθε η ώρα να πάρω τη δεύτερη. Τότε, άκουγα από όλους στα αποδυτήρια ότι κανείς δεν πληρωνόταν. Συγχαίρω όλους τους παίκτες που παρέμειναν και ξεχώρισαν, αλλά αυτό έγινε επειδή γνώριζαν. Εγώ δεν είχα ιδέα από το εξωτερικό. Φυσικά, είχα τον Πάτρικ Μπέβερλι, αλλά δεν επικοινωνούσα στην πραγματικότητα μαζί του όταν ήμουν εκεί για να πάρω εσωτερικές πληροφορίες. Έτσι, αποφάσισα ως πρωτάρης στο εξωτερικό να πω: “Δεν μπορώ να δεχτώ να μην με πληρώνουν. Δεν με νοιάζει τι συμβαίνει. Περιμένω από εσάς να τηρήσετε από τη δική σας πλευρά τη συμφωνία, όπως κάνω και εγώ από τη δική μου”», τόνισε.

«Με τους προέδρους είχαμε δύο συναντήσεις στα αποδυτήρια για την κατάσταση. Πάντα έλεγαν «αύριο, αυτό θα συμβεί». Το ίδιο πράγμα την επόμενη μέρα, μέχρι που κάναμε μια συνάντηση εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έγινε προπόνηση επειδή κανείς δεν είχε πληρωθεί. Κάποιοι έμειναν, αλλά εγώ και ο Αξέλ Τουπάν αποφασίσαμε να φύγουμε. Ήταν εκεί όλο το χρόνο και ήξερε τι να κάνει και πώς να το παλέψει. Εγώ επειδή ήμουν νέος και δεν καταλάβαινα το δικαστήριο της FIBA, έφυγα.

Αλλά ο Ζακ ΛεΝτέι και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δεν μπορούσαν να φύγουν επειδή χρειάζονταν την Ευρώπη. Προσπαθούσαν να καθιερωθούν ως επαγγελματίες. Το συμβόλαιο είναι άκυρο εάν δεν πληρωθώ εντός 30 ημερών. Αλλά έλαβα την πληρωμή του Φεβρουαρίου τον Απρίλιο. Προτιμώ να είμαι εντάξει με την απόφασή μου παρά να αφήσω κάποιον άλλο να μου συμπεριφέρεται σαν μαριονέτα. Τα χρήματα δεν είναι το παν για μένα. Αν ήταν, θα έπαιζα στη Μέση Ανατολή ή στην Κίνα», κατέληξε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πώς πείστηκε να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό και τη συνεργασία με τον Βασίλη Σπανούλη: «Εγώ και ο κόουτς Μπλατ μιλήσαμε όταν ήταν στο Κλίβελαντ. Είχα κερδίσει αρκετά 10ήμερα συμβόλαια και ήταν ένας από τους προπονητές που με ρώτησε αν ήθελα να πάω στο Κλίβελαντ. Λόγω της κατάστασης απέρριψα αυτή την προοπτική. Όταν ήμουν στην G-League είχα στο μυαλό μου να πάω στο εξωτερικό να ανεβάσω την αξία μου προς το ΝΒΑ. Ήθελα να έχω έναν ρόλο σαν τον Πάτρικ Μπέβερλι. Ξεκίνησε από εκεί και μετά ήρθε στο ΝΒΑ.

Η διαδικασία με τον Ολυμπιακό ήταν όμορφη. Έκανα μια μικρή έρευνα και μόλις υπέγραψα όλοι με ρωτούσαν αν γνωρίζω τον Σπανούλη. Εγώ σκεφτόμουν «ακούγεται γνωστό αυτό το όνομα». Μόλις έκανα παραπάνω έρευνα το κατάλαβα. Ήταν λίγο πολύ ο Ευρωπαίος Κόμπε Μπράιαντ. Έπρεπε να παίξω με έναν GOAT. Εγώ και ο Μπίλι δέσαμε. Με πήρε υπό την καθοδήγησή του, περάσαμε πολύ χρόνο προσπαθώντας να καταλάβω πώς να παίζω στην Ευρώπη. Με βοήθησε πολύ. Το πιο σημαντικό ήταν πως με βοήθησε να είμαι επιθετικός».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης