Αντιμέτωπος με το φάσμα του υποβιβασμού βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς ορίστηκε σε παιχνίδι του ο Παναγιώτης Αναστόπουλος, ο οποίος είναι ένας από τους διαιτητές που έχουν κριθεί ως «ανεπιθύμητοι» από τους Πειραιώτες.

Ως γνωστόν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν διαμηνύσει ότι σε περίπτωση που οριστεί σε αγώνα τους ένας εκ των Μάνου, Παναγιώτου και Αναστόπουλου δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν, μετά από το επεισοδιακό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, όπου είχαν αποχωρήσει στο ημίχρονο, διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις προηγούμενες εννέα αγωνιστικές δεν βρέθηκε στον… δρόμο του Ολυμπιακού κάποιος από αυτούς τους διαιτητές, ωστόσο αυτό τελικά συνέβη στην 26η αγωνιστική της Basket League, καθώς ο Αναστόπουλος θα σφυρίξει την αναμέτρηση της προσεχούς Τετάρτης με τον Προμηθέα, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση.

Σε περίπτωση λοιπόν που η ομάδα του Μπλατ υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και δεν παραταχθεί στο παρκέ απέναντι στους Πατρινούς αυτόματα θα υποβιβαστεί στην Α2, με βάση τους κανονισμούς, καθώς θα είναι η δεύτερη φορά που το πράττει αυτό σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος (προηγήθηκε το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου δεν ορίστηκαν ξένοι διαιτητές, όπως είχε ζητήσει η ομάδα του Πειραιά).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τριάδα των διαιτητών στο ματς με τον Προμηθέα συμπληρώνεται με τους Κορομηλά και Τσώνο, ενώ σε ό,τι αφορά τους άλλους «ανεπιθύμητους», ο Μάνος σφύριξε το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι των Πατρινών και ο Παναγιώτου έμεινε εκτός λόγω εντοπιότητας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την κλήρωση της 26ης αγωνιστικής, εμφανίστηκε στα γραφεία της ΕΟΚ και της ΚΕΔ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την απορία του για ποιο λόγο δεν ορίζονται οι διαιτητές Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου σε αγώνες του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι διαιτητές και οι κομισάριοι της 26ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών:

Τρίτη, 7 Μαΐου

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριος)

Μπεφόν 18:30 Πανιώνιος-Χολαργός Παναγιώτου-Πουρσανίδης Κ.-Σιμητόπουλος (Ντίνος)

Τετάρτη, 8 Μαΐου

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριος)

Παπανδρέου 17.30 Περιστέρι-ΠΑΟΚ Τσαρούχα-Τζαφλέρης-Τζιοπάνος (Μουζάκης Στ.)

Αλεξάνδρειο 17.30 Άρης-Ρέθυμνο Μάνος-Σώμος-Ευφραιμίδης (Γκούμας)

Βενετόκλειο 17.30 Κολοσσός Ρόδου-ΑΕΚ Καρακατσούνης-Βαρδάλος-Πιτσίλκας (Ξάνθος)

ΣΕΦ 17.30 Ολυμπιακός-Προμηθέας Πάτρας Αναστόπουλος-Κορομηλάς-Τσώνος (Βιδάλης)

ΟΑΚΑ 17.30 Παναθηναϊκός-Κύμη Συμεωνίδης-Ζαχαρής-Ραχιώτης (Ορφανός)

Λαυρίου 17.30 Λαύριο-Ήφαιστος Λήμνου Σχινάς-Παπαπέτρου-Ανδρικόπουλος (Ελευθεριάδης)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης