Γιαννακόπουλος: «Η ΚΕΔ υποκύπτει στον εκβιασμό του Ολυμπιακού»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019, 16:14
Γιαννακόπουλος: «Η ΚΕΔ υποκύπτει στον εκβιασμό του Ολυμπιακού»

Στα γραφεία της ΚΕΔ βρέθηκε την Παρασκευη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλο για την κλήρωση των διαιτητών της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της Basket League.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου εξέφρασε την απορία για ποιο λόγο δεν ορίζονται οι διαιτητές Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου σε αγώνες του Ολυμπιακού, οι οποίοι ως γνωστόν έχουν κριθεί ως... ανεπιθύμητοι για τους Πειραιώτες μετά τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό τον Φεβρουάριο.

Ο διοικητικός ηγέτης των «πράσινων» μεταξύ άλλων έκανε λόγο για ανομία της ΚΕΔ και την κατηγόρησε πως υποκύπτει σε εκβιασμό των «ερυθρόλευκων».

«Παρακολουθούμε για 9 συνεχόμενες αγωνιστικές την ΚΕΔ να πράττει σε ανομία. Να υφίσταται και να υποκύπτει στον εκβιασμό των ανθρώπων του Ολυμπιακού λέγοντας ότι δεν πρόκειται να κατέβουν να αγωνιστούν αν οριστούν τρεις συγκεκριμένοι διαιτητές. Δεν μας έχει εξηγήσει κανένας με ποια κριτήρια δύο διεθνείς διαιτητές και ένας ακόμη δεν μπαίνουν στις κληρώσεις για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Αυτό τι αποδεικνύει; Αποδεικνύει αυτό που λένε πως οι Ολυμπιακοί ότι κράτος είναι ο Ολυμπιακός, αλλά ζούμε σε ένα κράτος μπουρδέλο. Ακούγεται ότι υπάρχουν εκβιασμοί από τον υπουργό προς την ΕΟΚ; Από την ΕΟΚ προς τους διαιτητές; Δεν θέλω να πιστέψω τέτοια πράγματα!

Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να αποδεχτεί κάτι τέτοιο, πάντα πηγαίνει με τους νόμους και θα’ θελα να δω για ποιο λόγο δεν ορίζονται οι διαιτητές που ο Ολυμπιακός λέει ότι είναι ανεπιθύμητοι. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός το επιχείρημα ότι δεν είναι υπότροπος, γιατί είναι άλλο η αγωνιστική περίοδος και άλλα τα playoffs, ώστε να μην πέσει στην Α2.

Αυτό είναι ο θάνατος του μπάσκετ. Θα βγει η κάθε ομάδα να πει ότι δεν θέλει τον έναν ή τον άλλο διαιτητή και θα καταλήξουμε να μην υπάρχουν Έλληνες διαιτητές, που παγκοσμίως είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Και θα αναγκαστούμε να υποστούμε όλοι αυτόν τον εκβιασμό του Ολυμπιακού και να πάμε σε ξένους διαιτητές. Ο Παναθηναϊκός δεν θα υποκύψει σε αυτά τα παιχνίδια.

Περιμένω έστω και την ύστατη στιγμή η ΚΕΔ να μην υποκύψει και να αποδείξει ότι δεν παίζει παιχνίδια, βάζοντας αυτούς τους διαιτητές, όσοι μπορούν να μπουν, σε αγώνες του Ολυμπιακού. Αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι περιμένουμε απαντήσεις για ποιο λόγο επί εννέα συνεχείς αγωνιστικές δεν ήταν στις κληρώσεις αυτοί οι διαιτητές.

Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να παραμείνει θεατής σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Μπορεί να αποδεικνύεται πως κράτος είναι ο Ολυμπιακός με τις αποφάσεις που παίρνονται, αλλά και ο Παναθηναϊκός δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις μετά την κλήρωση», τόνισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχωρώντας από την αίθουσα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019, 16:19