Ο Ολυμπιακός ξεπερνώντας τις πολλές και σημαντικές απουσίες επικράτησε 88-86 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη.
Οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν βρεθεί ακόμη και στο -10 (54-64 στο 27΄), βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 10-3 και βρίσκονται μαζί με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στην κορυφή της κατάταξης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τζαμέλ ΜακΛιν με 25 πόντους και 12 ριμπάουντ, που αποτελεί ρεκόρ καριέρας. Από εκεί και πέρα ο Βασίλης Σπανούλης μέτρησε 16 πόντους και 8 ασίστ, ενώ ακολούθησε ο Κώστας Παπανικολάου με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ.
Για την ΤΣΣΚΑ πρώτος σκόρερ ήταν ο Σέρχι Ροντρίγκεθ με 23 πόντους (5/9 τρίποντα), ενώ στους 18 σταμάτησε ο Ντε Κολό.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι θέλοντας να αντιπαρατάξει στις πολλές και σημαντικές απουσίες του ενέργεια και καθαρό μυαλό. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 6-2 με τρίποντο του Γουίλτζερ και γκολ-φάουλ του Σπανούλη, όμως η ΤΣΣΚΑ απάντησε με σερί 11-0 και ξέφυγε με 13-6. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύονταν να μπουν μέσα στη ρακέτα, ωστόσο ισορρόπησαν την αδυναμία του με εύστοχα σουτ τριών πόντων από τους Σπανούλη, Πανικολάου και Γουίλτζερ. Ο Παπανικολάου με δικούς του πόντους έδωσε το προβάδισμα εκ νέου στον Ολυμπιακό, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 23-20.
Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 7 (27-20), χάρη σε εύστοχο τρίποντο και φάουλ από τον Παπανικολάου. Η ΤΣΣΚΑ ροκάνισε την διαφορά και με πολλές εύστοχες βολές, αλλά και λύσεις κυρίως από τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ ισορρόπησε το ματς και στη συνέχεια προηγήθηκε. Οι Πειραιώτες αναζήτησαν λύσεις στην επίθεση και τις βρήκαν από τον Τζαμέλ ΜακΛιν, ο οποίος έκανε θραύση επιθετικά και κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με τους Ρώσους να προηγούνται με 48-45.
Στην τρίτη περίοδο η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μεγαλύτερο rotation και την πληρότητά της στον πάγκο με αποτέλεσμα να αποκτήσει προβάδισμα δέκα πόντων. Μετά το 52-52 που διαμορφώθηκε από τον ΜακΛιν, οι Ρώσοι έτρεξαν σερί 10-0 με πόντους από τους Ντε Κολό, Αντόνοφ, Χάινς και Κλάιμπερν και έδειξαν να ελέγχουν το ματς. Διαφορετική άποψη είχε όμως ο Τζαμέλ ΜακΛιν, ο οποίος σκόραρε ακατάπαυστα και έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό για να μειώσει. Έτσι, το σκορ στο 30’ διαμορφώθηκε στο 68-64 υπέρ της ΤΣΣΚΑ.
Στον επίλογο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ, παραμέρισε όλα του τα προβλήματα και εκμεταλλεύτηκε κάθε παίκτη που βρέθηκε στο παρκέ. Με σερί 13-0 οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκαν με 7 (79-72 αρχικά και 81-74 στη συνέχεια), φτάνοντας μία ανάσα από την επικράτηση. Οι Ρώσοι απάντησαν με δικό του 5-0 και πλησίασε στο καλάθι (81-79), ενώ το ματς ήθελε ακόμα δύο λεπτά για να ολοκληρωθεί. Σπανούλης, Τόμπσον και Στρέλνιεκς προσέφεραν πόντους, ενώ οι Πειραιώτες κατάφεραν να… σώσουν όλες τις κακές επιλογές στην επίθεση, μαζεύοντας πολλά επιθετικά ριμπάουντ στο κρίσιμο σημείο. Ο Στρέλνιεκς με μία βολή διαμόρφωσε το 88-86, ενώ το σουτ του Κλάιμπερν από το κέντρο δεν βρήκε στόχο. Έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε σε μία τεράστιας σημασίας νίκη για την εξέλιξη της διοργάνωσης.


Τα δεκάλεπτα:
23-20, 45-48, 64-68, 88-86.

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος):
ΜακΛιν 25, Παπαπέτρου 8 (1), Σπανούλης 16 (1), Στρένιεκς 10 (1), Παπανικολάου 15 (3), Μάντζαρης, Ρόμπερτς, Μπόγρης, Ουίλτζερ 8 (2), Τόμπσον 6.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Δημήτρης Ιτούδης):
Ντε Κολό 18 (1), Αντόνοφ 7, Κορόμπκοφ 2, Ροντρίγκεθ 23 (5), Κλάιμπερν 13, Χίγκινς 8, Κουρμπάνοφ 4, Χάινς 11.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης