Ο εκπληκτικός Νικ Καλάθης έγραψε ιστορία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με αντίπαλο την Μπούντουτσνοστ, καθώς έγινε μόλις ο δεύτεροςπαίκτης στην ιστορία της Euroleague που έφτασε σε triple-double.

Κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, κι ενώ η ομάδα του Ρικ Πιτίνο βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 72-63, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» μάζεψε ένα επιθετικό ριμπάουντ, φτάνοντας τα 10 στο ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι ο Καλάθης, ο οποίος ήδη είχε 11 πόντους και 15 ασίστ, έφτασε στο triple double κι έγινε ο δεύτερος παίκτης που το επιτυγχάνει αυτό μετά τον Βούιτσιτς.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κροάτης άσος είχε 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε αναμέτρηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Ολίμπια Λουμπλιάνας τη σεζόν 2006-07 και έκτοτε ουδείς είχε καταφέρει να γίνει ο δεύτερος μετά από εκείνον με διψήφιο αριθμό σε τρεις στατιστικές κατηγορίες.

Χρειάστηκε να περάσουν 4508 ημέρες για να το πετύχει ο Νικ Καλάθης! Για πρώτη φορά ο Βούιτσιτς είχε σημειώσει triple double κόντρα στην Γντίνια τη σεζόν 2005-06.

Η αποθέωση του κόσμου του «τριφυλλιού» στον Καλάθη:

 

Προσπέρασε τον Παπαλουκά σε ασίστ

 

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι ο διεθνής άσος στο ματς με τους Μαυροβούνιους αναρριχήθηκε στην 7η θέση του πίνακα των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της Euroleague, αφήνοντας πίσω του και τον Θοδωρή Παπαλουκά.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μετρούσε 969 τελικές πάσες πριν το τζάμπολ του αγώνα και ήθελε άλλες 8 προκειμένου να «πιάσει» τον Θοδωρή Παπαλουκά (977).

Με 11 ασίστ μόνο στο πρώτο 20αλεπτο του αγώνα με την ομάδα του Μαυροβουνίου για την 30η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στη Euroleague, ο Καλάθης έφτασε τις 980 ασίστ και προσπέρασε τον άλλοτε αρχηγό του Ολυμπιακού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης