Η επιθετική… αφλογιστία του Παναθηναϊκού δεν του επέτρεψε να φανεί ανταγωνιστικός στο «Σινάν Ερντέμ», όπου υπέστη την τρίτη εφετινή του ήττα στην Euroleague.
Πιο συγκεκριμένα οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 78-62 από την Αναντολού Εφές στην Πόλη, για την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης, με τους Τούρκους να ελέγχουν το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά, να μην απειλούνται σε κανένα σημείο και να βελτιώνουν το ρεκόρ τους σε 5-2.
Με μόλις 4/20 τρίποντα, τον Νικ Καλάθη «απόντα» στο πρώτο ημίχρονο στο κομμάτι της δημιουργίας (σ.σ. 2 ασίστ), τους Ματ Λοτζέσκι (6π.) και Κιθ Λάνγκφορντ (4π.) μακριά από τον καλό τους εαυτό και τους ψηλούς του να ηττούνται κατά κράτος από τη φροντ λάιν της Αναντολού, ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε εύκολη λεία για τους γηπεδούχους.
Οι «πράσινοι», μάλιστα, ολοκλήρωσαν τον αγώνα έχοντας τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, τους οποίους συμπλήρωσαν στο… νήμα (Καλάθης 11, Τόμας 11, Γκιστ 10).

Από την Αναντολού Εφές, «έλαμψαν» οι Ροντρίγκ Μπομπουά (19π.), Αντριέν Μοερμάν (17π.) και Μπράιαντ Ντάνστον (14π., 2 μπλοκ).

Ο Παναθηναϊκός έχασε με το… καλημέρα τη μάχη των ριμπάουντ, έπαιζε άμυνα με τα… μάτια, ο Καλάθης δεν ανταποκρίθηκε στη δημιουργία (2 ασίστ μέχρι το ημίχρονο) και με την ευστοχία από τα 6.75 να… αγνοείται (1/9 τρίποντα μέχρι το ημίχρονο) μπήκε γρήγορα σε μειονεκτική θέση.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο 3΄ στο -5 (6-1), πληρώνοντας τα ελλιπέστατα αντανακλαστικά στην περιφερειακή άμυνα, ενώ στο 8΄ και με τους ψηλούς της Αναντολού Εφές να μπαίνουν στην εξίσωση, είδαν την τουρκική ομάδα να ξεφεύγει με +10 (15-5).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι Καλάθης και Λοτζέσκι μάζεψαν τη διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-11), αλλά στο δεύτερο και παρά το γεγονός ότι ο Πασκουάλ χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, χάνοντας την επαφή με τους γηπεδούχους.

Οι Τούρκοι επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο 17΄ στο +16 (40-24) και συντηρώντας την πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια σε απόσταση ασφαλείας (44-28).

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν ο παίκτης που ανέβασε ένα επίπεδο την άμυνα και την επίθεση του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο, ο Καλάθης ανέβασε στροφές στη δημιουργία και οι «πράσινοι» προσπάθησαν να κάνουν δυναμικό come back.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ωστόσο, η κυριαρχία των γηπεδούχων στα ριμπάουντ δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο, με τη διαφορά να μην πέφτει σε κανένα σημείο σε μονοψήφιο αριθμό και την Αναντολού να μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο στο +14 (60-46).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντετοκούνμπο απενεργοποιήθηκε για το υπόλοιπο του ματς στην τρίτη περίοδο, υποπίπτοντας σε αυτό το διάστημα σε 4 φάουλ!, ενώ ο Καλάθη λίγο πριν τη συμπλήρωση των 30 λεπτών υπέπεσε σε λάθος στο κέντρο του γηπέδου, γλιστρώντας και δείχνοντας να πονάει…

Με τον Λεκαβίτσιους στην πεντάδα, αντί του Καλάθη, και τον Παπαπέτρου να ευστοχεί από τα 6.75, ο Παναθηναϊκός μείωσε γρήγορα σε 60-49, αλλά μέχρι εκεί… Η αστοχία των «πράσινων» δεν τους επέτρεψε για κάτι παραπάνω, πέρα από το 64-54 στο 36΄. Ο Καλάθης επέστρεψε στο παρκέ για το τελευταίο τετράλεπτο, αλλά Μίτσιτς, Ντάνστον και Μπομπουά οδήγησαν εκ του ασφαλούς τους Τούρκους στη νίκη με 78-62.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 44-28, 60-46, 78-62

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Εργκίν Αταμάν): Μπομπουά 19 (2), Μπαλμπάι, Μπιρσέν, Μότουμ 3, Μοερμάν 17 (1), Τουντσέρ, Πλάις 4, Μίτσιτς 11 (2), Αντερσον, Ντάνστον 14, Σίμον 10 (8 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Τόμας 11 (1), Λάνγκφορντ, Λάσμε 4, Παπαπέτρου 9 (1), Παππάς 3, Γκιστ 10, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 6 , Καλάθης 11 (1), Αντετοκούνμπο 8 (1), Μήτογλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης