Στο άγχος που είχε το σύνολό του πριν το ματς, αλλά και στη σημαντικότητα της νίκης που εν τέλει κατέκτησε, εστίασε ο Κώστας Μέξας μετά την εντός έδρας επικράτηση του ΠΑΟΚ, στο εξ’ αναβολής παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική της Basket League, επί του Λαυρίου.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου», στις δηλώσεις του με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, είπε αρχικά: «Φτάσαμε 18 Νοεμβρίου για να δώσουμε εντός έδρας παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση σε κοινωνικό επίπεδο. Νιώθουμε από τη μια προνομιούχοι, σε σχέση με άλλους συνανθρώπους μας, που μπορούμε να έχουμε μια φυσιολογική καθημερινότητα με προπονήσεις και αγώνες. Να ευχηθούμε κουράγιο σε όλους όσοι ταλαιπωρούνται από τον κορωνοϊό ή έχουν ανθρώπους τους με το πρόβλημα και να τελειώσει αυτή η κατάσταση όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ελπίζουμε όσα διαβάζουμε για τα εμβόλια να είναι αληθινά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε λέγοντας για το παιχνίδι: «Ξέραμε ότι είμαστε αρκετό διάστημα χωρίς νίκη , χωρίς αγώνες και περιμέναμε την εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε άγχος, δε θα κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας και φάνηκε σε αντιδράσεις μας, σε κάποιες καταστάσεις, μέσα στο παιχνίδι. Αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που είναι σε δύσκολη θέση. Θεωρούσαμε πως αν ήμασταν πιο πιεστικοί, σε βάθος χρόνου, κατοχή με την κατοχή, θα κερδίζαμε. Προσπαθήσαμε να μείνουμε ήρεμοι. Μετά το κακό ξεκίνημα νομίζω η εικόνα βελτιώθηκε, βρήκαμε κάποια στιγμή στην επίθεση με δυο-τρία μακρινά σουτ και καθαρίσαμε το ματς. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες για τα νίκη. Ήταν υπό πίεση η ομάδα ψυχολογική, γιατί η πραγματικότητα είναι πως στα δύο προηγούμενα παιχνίδια δεν είχαμε καλή εικόνα και δεν μπορούμε να μην το παραδεχτούμε. Η εικόνα της ομάδας στα παιχνίδια μας, δε συνάδει με την εικόνα που έχουμε στις προπονήσεις, είναι κάτι που μας προβλημάτισε και το συζητήσαμε με τα παιδιά αρκετά.

Ελπίζουμε ότι η σημερινή νίκη, θα μας ξεκουμπώσει, θα παρουσιαστούμε στη συνέχεια καλύτεροι, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, γιατί την είχαμε χάσει. Να ευχηθώ στο Λαύριο κουράγιο, με βάσει όσα μου είπε ο κόουτς Σερέλης, είναι πραγματικά πολύ δύσκολα όσα βιώνει και σήμερα για τρία δεκάλεπτα ήταν ανταγωνιστικό.

Προσπαθούμε να βρούμε σταθερές, εκεί που βρήκαμε πράματα τα χάσαμε. Πρέπει να τα βρούμε ξανά και γι’ αυτό χρειάζονται τα παιχνίδια. Θέλει δουλειά και υπομονή. Κάποιες φορές κάνεις σχέδια και δε σου βγαίνει τίποτα, κάποιες άλλες φορές σε οδηγεί το παιχνίδι. Ψάχνουμε το καλύτερο κάθε φορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη μη χρησιμοποίηση του Άλαν Χέρντον στον αγώνα εξήγησε: «Έχω 5 καλούς ψηλούς, οι οποίοι έχουν απαίτηση χρόνου. Στο προηγούμενο ματς έπαιξε λίγο ο Τσαλμπούρης, ο οποίος σήμερα ήταν καλός, όπως και ο Μαργαρίτης, ο Μπιτς είχε καλό ρυθμό. Δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία να βάλω πέμπτο παίκτη, από τη στιγμή που όσοι χρησιμοποιήθηκαν ανταποκρίθηκαν σχετικά ικανοποιητικά στο ρόλο τους. Ο Χέρντον σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί, με τους 5 ψηλούς στα ματς είναι βέβαιο πως κάποιος από όλους θα αδικηθεί».

Κατέληξε ο Μέξας αναφέροντας: «Ήμασταν αγχωμένοι, γιατί δε μας βγαίνει στο παιχνίδι, ό,τι δείχνουμε στην προπόνηση. Δεν είναι η εικόνα αυτή που μας αρμόζει, σαν ΠΑΟΚ, σαν ποιότητα παικτών, η εικόνα που είχαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Καμιά φορά και οι πιο έμπειροι παίκτες χρειάζονται ένα κλικ για να αποδώσουν. Η διακοπή μετά το Κύπελλο, μας πήγε πίσω. Όλη η κατάσταση εκείνες τις εβδομάδες μας επηρέασε. Οφείλουμε να βελτιωθούμε και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και το δείξαμε σήμερα, μετά το 12-13λεπτό. Μετά τη διακοπή των παραθύρων ελπίζουμε να έχουμε καλύτερη ροή παιχνιδιών, ώστε να μπορέσουμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης