Του Παύλου Κρούστη

Πριν περίπου δύο μήνες, η Ubisoft ανακοίνωσε τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της για την κυκλοφορία του μεγαλύτερου expansion που είδε ποτέ η δημοφιλής σειρά, Assassin’s Creed. Το “Dawn of Ragnarok”, όπως θα ονομάζεται, έρχεται ως expansion για το Assassin’s Creed Valhalla στις 10 Μαρτίου σε PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One και Xbox Series X|S.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχαμε την ευκαιρία κατόπιν πρόσκλησης της Ubisoft, να δούμε το υλικό από το παιχνίδι και να μας μιλήσουν οι υπεύθυνοι γι’ αυτό σε ένα κλειστό event που διοργάνωσε η εταιρεία. Πρακτικά, είδαμε τις διαφορές που θα έχει το νέο expansion σε σχέση με το βασικό παιχνίδι, λεπτομέρειες για την ιστορία και το setting και πώς ακριβώς θα διαφοροποιείται στον τομέα του gameplay.
 

 

Για αρχή, το Dawn of Ragnarok θα είναι πολύ μεγαλύτερο από πολλά άλλα παιχνίδια της κατηγορίας, φτάνοντας τις 35 ώρες gameplay. Το setting του βασίζεται σε μυθολογία πλήρως αυτήν τη φορά και όχι τόσο στα ιστορικά μονοπάτια που βάδισε το main game. Θα αναλάβετε τον ρόλο του Odin, του θεού της σκανδιναβικής μυθολογίας, ο οποίος θα πρέπει να σώσει τον γιο του, τον Baldr, από τον Surtr. Θα περιηγηθείτε στο βασίλειο των Νάνων, που ονομάζεται Svartalfheim, το οποίο είναι πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι έχετε συνηθίσει από τα μέρη του Valhalla.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παίκτες θα μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ του main game (Valhalla) και του Dawn of Ragnarok, καθώς με μια επιλογή μέσω του μενού θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όποιο από τα δύο επιθυμούν, αναλαμβάνοντας αντίστοιχα τον ρόλο του/της Eivor ή του Odin. Μάλιστα το Dawn of Ragnarok είναι σχεδιασμένο τόσο για βετεράνους του AC Valhalla, όσο και για νέους παίκτες και θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο expansion από την αρχή, χωρίς καμία απαίτηση. Ειδικότερα, στο βασικό παιχνίδι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξοπλισμό και ικανότητες που ξεκλειδώνετε μέσω του Odin στο Svartalfheim.

Το Dawn of Ragnarok επεκτείνεται σε πολλούς τομείς. Θα βρείτε νέα χαρακτηριστικά τόσο στις μάχες και στο stealth, όσο και στην εξερεύνηση, με νέες ικανότητες και νέους εχθρούς και τερέν για να κατακτήσετε. O Surtr έχει εισβάλλει στο βασίλειο των Νάνων κι εσείς θα βρεθείτε στη μέση του πολέμου, βοηθώντας τους Νάνους.  

Οι νέοι εχθροί που θα αντιμετωπίσετε ανήκουν στις φυλές του Πάγου (Jotnar) και της Φωτιάς (Muspels). O Odin θα λάβει ένα νέο αντικείμενο που θα τον βοηθήσει να του αντιμετωπίσει, το οποίο ονομάζεται “Hugr-Rip”. Με αυτό, θα μπορείτε να κλέψετε τις ιδιότητες των αντιπάλων σας, ξεκλειδώνοντας νέα χαρακτηριστικά για την εξερεύνηση και τις μάχες, όπως την τηλεμεταφορά ή τη νεκρανάσταση εχθρών για να παλέψουν με το μέρος σας.

Πέρα από τις νέες δυνάμεις, φυσικά θα βρείτε νέες πανοπλίες και όπλα, τα οποία θα μπορείτε να τα αναβαθμίσετε σε συγκεκριμένα σημεία από διάφορους σιδηρουργούς. O ίδιος ο κόσμος είναι γεμάτος δραστηριότητες, όμως αυτήν τη φορά είναι γεμάτος στοιχεία της νορβηγικής μυθολογίας. Θα βρείτε νέες προκλήσεις από τις Βαλκυρίες και θα παλέψετε με νέα bosses. Τέλος, θα δείτε εξελίξεις μέσω ανακαλύψεων για τους Isu, ενώ αντίστοιχα θα υπάρξουν εξελίξεις και στο σύμπαν του/της Eivor.

Το Dawn of Ragnarok μοιάζει πολύ εντυπωσιακό και αναμένεται να χορτάσει τους fans της σειράς, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο Assassin’s Creed.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης