Τα night modes είναι αρκετά διαδεδομένες λειτουργίες για τις εφαρμογές πλέον, αφού “σκοτεινιάζουν” το φόντο συνήθως και έτσι είναι και πιο ξεκούραστες, ειδικά κατά τη βραδινή χρήση, αλλά ταυτόχρονα, εξοικονομούν και περισσότερη μπαταρία. Οι OLED οθόνες δε, στα σημεία όπου το χρώμα είναι μαύρο, είναι εντελώς σβηστές, που σημαίνει ότι εξοικονομούν ακόμη περισσότερη ενέργεια.

Το Facebook είχε ανακοινώσει τα σχέδιά του για τη διάθεση του “dark mode” για το Facebook Messenger σε Android και πλέον αυτό το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο για όλους, αλλά… μέσω ενός τρικ (easter egg). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Dark Mode στο Messenger για Android;

Η αλλαγή σε dark mode είναι πολύ εύκολη για τους χρήστες Android. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να στείλετε το emoji του “φεγγαριού” (συγκεκριμένα το “μισοφέγγαρο”) μέσω του Messenger σε κάποιον άλλο χρήστη ή σε κάποιο chat. Τότε εμφανίζεται μήνυμα στο πάνω μέρος της οθόνης ότι ξεκλειδώσατε το “Dark Mode”. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήνυμα σάς ενημερώνει ότι το χαρακτηριστικό είναι ακόμη σε δοκιμαστική φάση και πλέον θα μπορείτε να το ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε μέσω των Ρυθμίσεων της εφαρμογής.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης