Η Apple ψεύδεται για την αυτονομία των iPhone

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, 18:00
Η Apple ψεύδεται για την αυτονομία των iPhone

Μια νέα έρευνα κάνει λόγο για ψευδή στοιχεία από την Apple για την αυτονομία των iPhones. Σε μερικές περιπτώσεις η διαφορά στα στοιχεία της Apple με την πραγματικότητα φτάνει έως και πάνω από 50%.

Το βρετανικό Μέσο "Which?" διεξήγαγε δοκιμές στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε 9 διαφορετικά μοντέλα iPhone. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όλα διέφεραν σημαντικά σε σχέση με τα στοιχεία που έδινε η Apple στη δημοσιότητα και οι διαφορές κυμαίνονταν μεταξύ 18% και 51%.

Το iPhone XR είχε τη χειρότερη διαφορά, αφού η Apple ισχυρίζεται ότι το τηλέφωνο μπορεί να κρατήσει έως και 25 ώρες ομιλίας με μια πλήρη φόρτιση. Το Which? βρήκε στις δοκιμές του ότι κρατάει 16 ώρες και 23 λεπτά, κάτι που διαφέρει κατά 51% με τα λεγόμενα της Apple.

H Apple απάντησε στο Business Insider το εξής: "Δοκιμάζουμε ενδελεχώς τα προϊόντα μας και υποστηρίζουμε τους αρχικούς ισχυρισμούς για την αυτονομία. Το υλικό συνεργάζεται στενά με το λογισμικό έτσι ώστε το iPhone να μπορεί να διαχειριστεί με έξυπνο τρόπο την ενέργεια, μεγιστοποιώντας την αυτονομία."

Σύμφωνα με τα τεστ του Which πολλές συσκευές δεν έχουν ίδια αποτελέσματα με αυτά που δηλώνουν οι εταιρείες τους, αλλά οι διαφορές είναι κατά πολύ μικρότερες. Μάλιστα, κάποιες, όπως η Sony για παράδειγμα, δηλώνουν μικρότερους χρόνους από αυτούς που βρίσκονται στα αποτελέσματα των δοκιμών.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, 18:00