H Apple ανακοίνωσε στην παρουσίασή της την 3η γενιά των iPhone SE, τω πιο προσιτών smartphones που παράγει η εταιρεία. Το iPhone SE 2022 έρχεται δύο χρόνια μετά το iPhone SE του 2020.

H νέα συσκευή μοιάζει εμφανισιακά με το iPhone 6 (του 2014), όμως το εσωτερικό της συσκευής είναι ιδιαίτερα ανανεωμένο. Για αρχή, έχουμε το νεότερο -και ισχυρότερο- chipset της Apple, το A15 Bionic, το οποίο βρίσκουμε και στη σειρά iPhone 13, ενώ παράλληλα είναι και το ισχυρότερο chipset που υπάρχει σε κινητό. Αυτό που δυστυχώς δεν έχει αλλάξει είναι οι επιλογές για αποθ. χώρο, αφού έχουν παραμείνει οι εξής τρεις: 64GB, 128GB και 256GB.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H οθόνη παραμένει στις 4,7″ με παχύ πλαίσιο στο επάνω και το κάτω μέρος, κάτι που είχαμε κρίνει και αρνητικά στο μοντέλο του 2020. Παρά τη μικρή οθόνη, η συσκευή παραμένει μεγαλύτερη από ένα iPhone mini. H ανθεκτικότητα έχει βελτιωθεί (Ceramic Shield), ενώ διατίθεται και αισθητήρας αναγνώρισης αποτυπωμάτων Touch ID, κάτω από την οθόνη.
 

Η κάμερα έχει βελτιωθεί κυρίως από άποψη λογισμικού. Διαθέτει και πάλι έναν αισθητήρα στο πίσω μέρος, στα 12MP, χωρίς την οπτική σταθεροποίηση όμως των iPhone 13. Νέα χαρακτηριστικά για το SE 2022 είναι τα Smart HDR 4, νέα Photographic Styles και το σύστημα Deep Fusion.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, υπάρχει και υποστήριξη 5G. Η συσκευή θα γίνει διαθέσιμη από τις 18 Μαρτίου με τιμές που ξεκινούν στις ΗΠΑ από τα 429 δολάρια.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης