Οι πρώτες κριτικές για τα νέα iPhone XS και iPhone XS Max της Apple δημοσιεύτηκαν και δείχνουν να συμφωνούν σε κάποια συγκεκριμένα σημεία. Οι περισσότεροι reviewers αναφέρουν ότι προτιμούν το μεγαλύτερο μέγεθος, αλλά υπάρχουν ενδοιασμοί για την κάμερα και την αυτονομία. Παράλληλα, μια από τις πιο κοινές απόψεις, έχει να κάνει με την υψηλή τιμή και ταυτόχρονα το γεγονός ότι η Apple προτιμά να είναι φειδωλή με τα αξεσουάρ.

The Verge: Αναφέρονται τα ίδια θετικά και αρνητικά σημεία και για τα δύο τηλέφωνα. Η οθόνη, τα ηχεία και η μπαταρία είναι στα θετικά και η κάμερα είναι πολύ καλή με τη λειτουργία Πορτρέτου να μην δουλεύει όμως όπως πρέπει σε όλες τις περιστάσεις.

TechCrunch: Αναφέρει ότι το iPhone XS δεν στοχεύει τους κατόχους iPhone X, αλλά αυτούς παλαιότερων μοντέλων. Ιδιαίτερα θετικό σημείο είναι η κάμερα, ειδικά η λειτουργία Smart HDR και οι βελτιώσεις στο bokeh rendering.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tom’s Guide: Οι χρήστες iPhone παλαιότερης γενιάς θα δουν τρομερές βελτιώσεις, ειδικότερα αν προτιμήσουν το iPhone XS Max.

CNET: Η νέα κάμερα αποτελεί βελτίωση σε σχέση με το iPhone X, ενώ έχει βελτιωθεί και το Face ID. Αρνητικό στοιχείο ήταν η αυτονομία, ειδικότερα όταν η Apple δεν περιλαμβάνει στο πακέτο fast charger.

Tech Radar: Αναφέρει ότι η μπαταρία δεν είναι αρκετά καλή και σχολιάζει ότι ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι, αν και είναι αναμενόμενο για μοντέλο “S”.

Wired: Το νέο Α12 Bionic chipset είναι το νέο στάνταρ για τις επιδόσεις των κινητών και η δουλειά που έχει κάνει η Apple με την κάμερα είναι εξαιρετική, όμως λείπει κάποιο χαρακτηριστικό που θα ξεχωρίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
USA Today: Δύο αναμενόμενα χαρακτηριστικά έφτασαν επιτέλους: η στερεοφωνική εγγραφή ήχου στα βίντεο και η dual SIM λειτουργία (δεν θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα). Υπάρχουν παράπονα όμως για την υψηλότερη τιμή και το γεγονός ότι η συσκευή έρχεται χωρίς αντάπτορα για τα ακουστικά.
Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης