Οι φωτογραφικές μηχανές αποτελούν εφόδιο για τη δημιουργικότητα με δυνατότητες που πλέον ξεπερνούν όσα έφτανε μόνο η φαντασία, μόλις πριν μερικά χρόνια. Ο κάθε χρήστης έχει στη διάθεσή του ό,τι χρειάζεται για να δημιουργήσει τα δικά του ευφάνταστα πλάνα, “ζυμώνοντας” ενδεχομένως ακόμη και μια ταινία. 

Φυσικά για να φτάσει στο επίπεδο αυτό της κινηματογραφικότητας χρειάζεται κάτι βασικό: σταθερότητα. Παράλληλα όμως, η φορητότητα πιθανώς να είναι επίσης απαραίτητη, καθιστώντας έτσι τα απλά τρίποδα όχι ιδιαίτερα βολικά. Πώς μπορείτε να έχετε σταθερό αλλά… κινούμενο πλάνο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση είναι το gimbal. Ο σταθεροποιητής αυτός σας επιτρέπει να διατηρείται σταθερό το πλάνο σας στον άξονα που κινείστε, για όσο κινείτε τη συσκευή σας, όπως θα ήταν κάποιο πλάνο από κάμερα που κινείται με γερανό ή και επάνω σε ράγες.

Τα πλεονεκτήματα του gimbal είναι πολλά. Απαιτεί ελάχιστη ενέργεια, καθώς τα gimbals έχουν πολύ μικρό βάρος και είναι αρκετά βολικά. θα έχετε τα πλάνα σας ταχύτερα με λιγότερα λάθη στην κίνηση, εξοικονομώντας σας χρόνο για να δοκιμάσετε νέες ιδέες και παράλληλα κουμπώνοντας επάνω του την κάμερα, έχετε πολύ καλύτερο κράτημα, ώστε να τη χρησιμοποιείτε ακόμη και με το ένα χέρι.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ADORAMA μπορείτε να βρείτε προτάσεις για τις καλύτερες λήψεις με τη φωτογραφική σας μηχανή:

ZHIYUN CRANE 2Βρείτε το πατώντας εδώ

 

Αποκτήστε μεγαλύτερο έλεγχο στις λήψεις σας με το Zhiyun  Crane 2, έναν σταθεροποιητή χειρός 3 αξόνων με ενσωματωμένο έλεγχο εστίασης. Το Crane 2 υποστηρίζει DSLR, mirroless κάμερες και βιντεοκάμερες που ζυγίζουν μέχρι 3,2 κιλά. Συνδέστε τη φωτογραφική μηχανή Canon DSLR ή Μirroless μέσω του καλωδίου και στη συνέχεια προσαρμόστε την εστίαση χρησιμοποιώντας το μεγάλο κουμπί του χειρομοχλού. Το Crane 2 προσφέρει τρία επίπεδα ελέγχου εστίασης, επιτρέποντάς σας να συντονίζετε με ακρίβεια την εστίασή σας με βάση το φακό που χρησιμοποιείται και το ίδιο το πλάνο

Ψηφιακή όσο και μηχανική παρακολούθηση εστίασης
Με έναν τροχό εστίασης και προσαρμοσμένο Servo Ακολουθήστε το Focus, ο Crane 2 σας επιτρέπει να ακολουθήσετε εστίαση ± 0,02 ° σε πραγματικό χρόνο για μάρκες όπως Canon, Sony, Panasonic και Nikon κλπ. Μπορείτε πάντα να κρατάτε το θέμα σας εστιασμένο ενώ κινείστε, για πιο εξειδικευμένα καθήκοντα και επίτευξη ζουμ ζουμ για πολλές κάμερες.

ΟLED οθόνη
Σας βοηθά να αναγνωρίζετε εύκολα την κατάσταση της σύνδεσης, τη στάθμη της μπαταρίας, τη λειτουργία ελέγχου και τις παραμέτρους πολλών καμερών, δίνοντάς σας πλήρη έλεγχο σε κάθε λεπτομέρεια.

Καινοτόμος σχεδιασμός γρήγορης κλήσης
Ο επιλογέας ταχείας ρύθμισης στον πίνακα ελέγχου είναι σαν μια ολοκληρωμένη επέκταση της φωτογραφικής μηχανής σας. Μπορείτε είτε να πατήσετε είτε να περιστρέψετε το περιστρεφόμενο κουμπί για να κάνετε διάφορες ρυθμίσεις παραμέτρων κάμερας όπως TV, AV, ISO και EV, δίνοντάς σας την ρύθμιση της κάμερας ανεξάρτητα από εφαρμογές λογισμικού.

 

MOZA AIR 2Βρείτε το πατώντας εδώ

To MOZA Air 2 με τρεις άξονες επιτρέπουν την ομαλή κινηματογράφηση από διάφορες γωνίες και την παρακολούθηση των θεμάτων. Τοποθετήστε το Z 6 στο φορητό MOZA Air 2 και ξεκινήστε τη βιντεογραφία σας. 

Ατελείωτη ενέργεια
Η MOZA Air 2, εξοπλισμένη με τους νέους βελτιστοποιημένους κινητήρες υψηλής ροπής και την τεχνολογία FOC νέας γενιάς, μπορεί να χειριστεί τα περισσότερα DSLR, κάμερες χωρίς κάτοπτρο και κάμερες τσέπης που ζυγίζουν μέχρι 4.2kg, επιτρέποντάς σας την ελευθερία επιλογής από μια σειρά συνδυασμών κάμερας, φακού και αξεσουάρ. Τέσσερις μπαταρίες Li-ion 18650 υψηλής ευκολίας που μπορούν να αντικατασταθούν, δίνουν στο MOZA Air 2 μέγιστο χρόνο λειτουργίας 16 ωρών. Μπορείτε εύκολα να έχετε επιπλέον μπαταρίες μαζί σας για να διαρκέσει μια ολόκληρη μέρα γυρίσματα.

Σύστημα τροφοδοσίας MOZA SPARK
Το νέο σύστημα τροφοδοσίας MOZA SPARK διαθέτει 4 θυρίδες αξεσουάρ που μπορούν να τροφοδοτήσουν την κάμερα και αξεσουάρ ταινιών όπως ηλεκτρονική εστίαση, φωτισμό LED και οθόνη. Ένα βασικό μέρος του συστήματος τροφοδοσίας MOZA SPARK είναι το Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας (BMS). Το BMS θα βελτιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας του MOZA Air 2 και των εξαρτημάτων του. Με τη χρήση του BMS, το MOZA Air 2 μπορεί να αυξήσει τη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Time-lapse
Το MOZA Air 2 διαθέτει ένα ολοκληρωμένο αναβαθμισμένο περιβάλλον χρήστη και σύστημα ελέγχου time-lapse που ελέγχει το υλικό και μπορεί να ελέγξει τις κάμερες που κατασκευάζονται από τη Sony, τη Canon και τη Nikon. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή MOZA για να δημιουργήσετε time-lapse επαγγελματικής κίνησης.

4-άξονες και 8 ακολουθίες
Ο 4ος άξονας του MOZA Air 2 είναι το MOZA Follow Focus που προσφέρει εστίαση φακού και έλεγχο ζουμ. Από τη λαβή του MOZA Air 2 απλώς περιστρέψτε τον τροχό για να πραγματοποιήσετε λεπτές ή γρήγορες ρυθμίσεις στην εστίαση του φακού ή το ζουμ. Με 8 τρόπους παρακολούθησης, λειτουργία έναρξης, FPV, λειτουργία Sport Gear, Panorama και Tracking, δεν υπάρχει όριο στη δημιουργικότητά σας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης