Η γερμανική υπηρεσία τηλεπικοινωνιών, Bundesnetzagentur, απαγόρευσε τη χρήση των smartwatches για τα παιδιά και ζητά από τους γονείς να τα καταστρέψουν. Σύμφωνα με το Bleeping Computer, οι ρυθμιστικές αρχές θεωρούν τα έξυπνα ρολόγια που χρησιμοποιούν τα παιδιά απαγορευμένες συσκευές ακρόασης και ζητούν από τους γονείς να καταστρέψουν τυχόν έξυπνες συσκευές που έχουν τα παιδιά τους, ενώ συμβουλεύουν τα σχολεία να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα παιδιά που χρησιμοποιούν τα ρολόγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γερμανία έχει βάλει στο στόχαστρο τις δυνατότητες ακρόασης των smartwatches, αλλά παραδόξως δεν έχει αναφερθεί κάτι σχετικά με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καταναλωτών (BEUC) ότι τα smartwatches αποτελούν απειλή για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών. Το BEUC προειδοποίησε ότι τα smartwatches, που διαθέτουν GPS, μπορούν να χακαριστούν και ενδεχομένως κάποιος εισβολέας να μάθει την τοποθεσία του παιδιού.

Αν συνεχιστούν οι πιέσεις της Ευρώπης για τα smartwatches, θα αναγκάσει τους κατασκευαστές να ενισχύσουν τα πρωτόκολλα ασφάλειας τους και να βελτιώσουν την αγορά smartwatch, που υστερεί αυτήν τη στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης