Google Plus: Πώς επηρεάζει τους χρήστες το κλείσιμο της υπηρεσίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, 19:00
Google Plus: Πώς επηρεάζει τους χρήστες το κλείσιμο της υπηρεσίας

Η ώρα που θα αποχαιρετίσουμε το Google+ πλησιάζει, καθώς όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Google, το κοινωνικό της δίκτυο, θα κλείσει στις 2 Απριλίου.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η μικρή απήχηση και οι προκλήσεις που γεννήθηκαν από τη συντήρηση ενός τέτοιου προϊόντος είναι οι λόγοι πίσω από αυτήν την απόφαση.

Στις 2 Απριλίου, όλοι οι λογαριασμοί Google+ και οι σελίδες που έχουν δημιουργήσει οι χρήστες εντός του δικτύου, μαζί με φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα θα διαγραφούν. Παρόλα αυτά, η διαδικασία διαγραφής θα πάρει κάποιο καιρό παραπάνω, καθώς μπορεί να συνεχίσετε να βλέπετε μέρος των παραπάνω στοιχείων στο activity log σας μέσω άλλων σελίδων/υπηρεσιών της Google.

Καθώς η ημερομηνία πλησιάζει, η εταιρεία προτρέπει τους χρήστες να προβούν σε αποθήκευση του περιεχομένου τους. 

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε οτιδήποτε απ' όσα έχετε ανεβάσει, η Google έχει δημιουργήσει μια ειδική σελίδα, μέσω της οποία οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν και να σώσουν τα δεδομένα τους.

Αν υπήρξατε ιδιοκτήτης ή διαχειριστής κάποια Κοινότητας του Google+, μπορείτε να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε τα δεδομένα της κοινότητας αυτής. Από τις αρχές Μαρτίου 2019, οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν αυτά τα δεδομένα, τα οποία θα συμπεριλαμβάνουν και τις επιπλέον πληροφορίες των αναρτήσεων, όπως φωτογραφίες, αλλά και όνομα χρήστη που έκανε την ανάρτηση.

Για όλους όσους έχουν χρησιμοποιήσει το Google Plus ως επιλογή για να κάνουν log-in σε site τρίτων, τα συγκεκριμένα κουμπιά θα σταματήσουν να λειτουργούν για το Google Plus και θα αντικατασταθούν με login μέσω του Google λογαριασμού τους.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, 19:00