HP Pavilion Wave και Elite Slice: desktop με πρωτοποριακό design και ένα compact ασύρματο PC

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016, 13:29
HP Pavilion Wave και Elite Slice: desktop με πρωτοποριακό design και ένα compact ασύρματο PC
Λευτέρης Ξυκομηνός


Πλέον, η συνήθης επιλογή των καταναλωτών όταν πρόκειται για υπολογιστή είναι μορφής λαπτοπ, αντί ενός σταθερού ή αλλιώς επιτραπέζιου PC. Εντούτοις, είναι γνωστό ότι τα δυνατά συστήματα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, μόνο που για όλα τα πλεονεκτήματά τους, έχουν και κάποια μειονεκτήματα, όπως η ογκώδης κατασκευή και η σχεδόν κοινή σχεδίαση μεταξύ τους. Η εταιρεία HP ακολουθώντας ένα διαφορετικό δρόμο για τους επιτραπέζιους υπολογιστές, ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία των HP Pavilion Wave και HP Elite Slice, δύο νέων σταθερών PC για το γραφείο και το σπίτι με πρωτοποριακή σχεδίαση και διαστάσεις.O HP Pavilion Wave έχει σχεδιαστεί με επίκεντρο την ψυχαγωγία και την παραγωγικότητα στο σπίτι, συνδυάζοντας την ισχύ ενός επιτραπέζιου υπολογιστή με κορυφαίες ηχητικές εμπειρίες. Οι χρήστες που επιθυμούν έναν επιτραπέζιο υπολογιστή που τοποθετείται εργονομικά σε μικρούς χώρους, θα ικανοποιηθούν με την εξαιρετικά καλαίσθητη και συμπαγή σχεδίαση του ισχυρού desktop PC. O καινοτόμος HP Pavilion Wave έχει κατασκευαστεί γύρω από ένα πλήρως ενσωματωμένο και προηγμένο ηχητικό σύστημα, που προσφέρει ιδανικό ήχο για μουσική, ταινίες και web chats. Το εμβληματικό τριγωνικό του σχήμα, περικλείει ένα πρωτοποριακό και ένα ενσωματωμένο ηχείο στο πάνω μέρος του υπολογιστή για καθαρό, αξεπέραστο ήχο, με διάχυση 360 μοιρών που γεμίζει τον χώρο.Ο HP Elite Slice είναι o μικρότερος επιτραπέζιος υπολογιστής της HP, ειδικά σχεδιασμένος για συνεργασία και επικοινωνία. Πρόκειται για τον πρώτο αρθρωτό επιτραπέζιο εμπορικό υπολογιστή με συνδεσιμότητα χωρίς καλώδια, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να τον διαμορφώνουν ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ουσιαστικά, ο HP Elite Slice αλλάζει τον τρόπο διαμόρφωσης του γραφείου, δημιουργώντας εργασιακά περιβάλλοντα που αυξάνουν την παραγωγικότητα. Ευελιξία, απόδοση και ασφάλεια εταιρικού επιπέδου, συνδυάζονται ώστε να παρέχουν ακόμα καλύτερες συνθήκες για παραγωγικότητα και συνεργασία μεταξύ του προσωπικού, μεταμορφώνοντας παράλληλα τον χώρο και τον τρόπο εργασίας.
«Οι σύγχρονοι χρήστες επιθυμούν λεπτό, καινοτόμο και ισχυρό σχεδιασμό που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέες εμπειρίες», δήλωσε ο Achim Kuttler, general manager, Personal Systems EMEA, HP. «Οι HP Pavilion Wave και Elite Slice συνιστούν το αποτέλεσμα της δουλειάς των μηχανικών και σχεδιαστών της HP, οι οποίοι επανεφηύραν τον επιτραπέζιο υπολογιστή αναλογιζόμενοι ξανά το σχήμα, το μέγεθος και την εμφάνισή του, ενισχύοντάς τον παράλληλα ως προς τη λειτουργικότητα, έτσι ώστε να παρέχονται νέες δυνατότητες αξιοποίησής του».

HP Pavilion WaveΟ HP Pavilion Wave καταλαμβάνει αβίαστα την κυρίαρχη θέση στο γραφείο, χάρη σε μια συμπαγή, εργονομική σχεδίαση 360 μοιρών, με διαστάσεις μόλις 17,29 x 16,81 x 26,13 εκ., που τον καθιστούν κατά 85% μικρότερο σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς «πύργους» (tower) επιτραπέζιων υπολογιστών. Η σχεδίασή του έχει διαμορφωθεί γύρω από το κεντρικό ηχητικό σύστημα και ολοκληρώνεται με κορυφαίας ποιότητας υλικά, όπως το ειδικό ακουστικό ύφασμα για τη δημιουργία ήχου που γεμίζει τον χώρο. Ένα ηχητικό κάτοπτρο στο πάνω μέρος του υπολογιστή αντανακλά τον ήχο που βγαίνει από το ηχείο, διαχέοντάς τον παράλληλα προς κάθε κατεύθυνση, ενώ ταυτόχρονα, λειτουργεί ως αγωγός για να αφαιρείται ο θερμός αέρας από το μηχάνημα. Ο ανακλαστικός ήχος πολλαπλών κατευθύνσεων παρέχει ένα καθαρό ηχητικό προφίλ σε κάθε συχνότητα, προσαρμοσμένο από την B&O Play για εκπληκτικές ακουστικές εμπειρίες σε υψηλή, χαμηλή ή μεσαία ένταση.Η τριγωνική σχεδίαση φιλοξενεί τρεις κύριες ζώνες εξαρτημάτων: η πρώτη ζώνη περιλαμβάνει τη μητρική κάρτα συστήματος, η δεύτερη τον σκληρό δίσκο και η τρίτη το σύστημα διαχείρισης της θερμότητας. Η θερμική σχεδίαση αξιοποιεί ειδικές διόδους για την εξαγωγή της θερμότητας τόσο από τη μητρική κάρτα, όσο και από την κάρτα γραφικών και τελικά από το ίδιο το μηχάνημα, έτσι ώστε ο υπολογιστής να λειτουργεί απρόσκοπτα.
Στα χαρακτηριστικά του HP Pavilion Wave περιλαμβάνονται επίσης:

• Πλήρης υποστήριξη για έως και δύο οθόνες 4Κ από την πρώτη στιγμή, για ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ψυχαγωγίας.

• Περιφερειακή υποστήριξη με τρεις θύρες USB 3.0, μία θύρα USB 3.1 Type C για μεταφορά δεδομένων, μία θύρα HDMI, έναν προσαρμογέα DisplayPort, μία θύρα Gigabit Ethernet και ένα σετ μικροφώνου/ακουστικών.

• Ισχύς υψηλής απόδοσης με τετραπύρηνους επεξεργαστές desktop Intel Core i5 έως και 6ης γενιάς, εκτεταμένη δυνατότητα αποθήκευσης έως και 1 TB HDD ή 2 TB HDD, προαιρετική μονάδα δίσκου 128 GB SSD και έως 8GB μνήμης συστήματος RAM τύπου DDR4.

Προαιρετικά, ξεχωριστό κύκλωμα γραφικών AMD Radeon R9 M470 για επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο, ή για light gaming.HP Elite SliceΟ HP Elite Slice δημιουργήθηκε για να βελτιώσει τον χώρο εργασίας, έτσι ώστε να τροφοδοτούνται οι μεταβαλλόμενες ανάγκες και οι νέοι τρόποι δουλειάς του προσωπικού με νέες δυνατότητες συνεργασίας. Η αρθρωτή του σχεδίαση περιλαμβάνει εντυπωσιακές καμπύλες σε μαύρο ματ χρώμα με τόνους γυαλισμένου χαλκού, χαρίζοντας συνολικά μια αεροδυναμική αίσθηση στον χώρο εργασίας. Ο HP Elite Slice παρέχει την ευχέρεια στους χρήστες να επιλέξουν είτε το εργοστασιακό Cover, είτε από ένα πλήθος εναλλακτικών λύσεων όπως τα Collaboration Cover ή Wireless Charging Cover για βελτιωμένη λειτουργικότητα, ενώ επίσης έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν μονάδες όπως τα Audio Module και ODD (Μονάδα Οπτικού Δίσκου), για έναν ολοκληρωμένο επιτραπέζιο υπολογιστή, που εξυπηρετεί τις ανάγκες κάθε επιχείρησης και κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά.
Εξαιρετικά μικρού μεγέθους αλλά και εξαιρετικά μεγάλης ισχύος, ο HP Elite Slice καταλαμβάνει μόλις 16,51 x 3,5 x 16,51 εκ., ενώ δεν ζυγίζει περισσότερο από 1,04kg. Η wireless σχεδίασή του συντελεί στη δημιουργία ενός ευέλικτου εργασιακού περιβάλλοντος, απαλλάσσοντας τους χρήστες από τον ενοχλητικό διαχωρισμό των καλωδίων που συνωστίζονται στις πρίζες των τοίχων για να τροφοδοτήσουν κάθε ξεχωριστό εξάρτημα. Ο HP Elite Slice είναι ο πρώτος εμπορικός επιτραπέζιος υπολογιστής που μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω μόνο ενός καλωδίου USB 3.1 Type-C από μια συμβατή οθόνη USB 3.1 Type-C.Η ευελιξία του HP Elite Slice εκφράζεται ιδανικά με τις επιλογές καλύμματος και επέκτασης της βάσης. Καθώς διαμορφώνουν τον υπολογιστή τους, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικά καλύμματα (covers), ενώ παράλληλα, σε οποιαδήποτε στιγμή, έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τη λύση προσθέτοντας μονάδες για τη δημιουργία του επιτραπέζιου υπολογιστή που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους:

• HP Collaboration Cover: μετατρέπει τον επιτραπέζιο υπολογιστή σε τηλέφωνο Microsoft Skype for Business για εύκολη διαχείριση κλήσεων με χωρητικά πλήκτρα αφής.

• HP Wireless Charging Cover: η ασύρματη φόρτιση ξεκινά αυτόματα με την επαφή, εξαλείφοντας τα καλώδια φόρτισης και διασφαλίζοντας ότι οι φορητές συσκευές είναι ενεργοποιημένες και έτοιμες για χρήση. Το Wireless Charging Cover αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 και απαιτεί εργοστασιακή διαμόρφωση.

• HP Audio Module: ο συντονισμός της προφορικής ομιλίας εξασφαλίζει εικονικά meetings και εμπειρίες κλήσεων με ήχο υψηλής ευκρίνειας και καθαρότητας, προσαρμοσμένο από την Bang & Olufsen, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει σχεδίαση ηχείου 360 μοιρών, διάταξη διπλού μικροφώνου εμβέλειας πέντε μέτρων και λογισμικό HP Noise Cancellation.

• HP ODD Module: για γρήγορο και εύκολο back up ή για την αρχειοθέτηση δεδομένων και την πρόσβαση σε legacy περιεχόμενο από CD ή DVD.

Στα χαρακτηριστικά του HP Elite Slice περιλαμβάνονται επίσης:

• Ένας προαιρετικός αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, για αυξημένη ασφάλεια και εύκολη πιστοποίηση.

• Υποστήριξη HP Sure Start with Dynamic Protection, που αποτελεί την πρώτη τεχνολογία αυτο-επιδιόρθωσης στην αγορά, με προστασία επιπέδου BIOS.

• Επεξεργαστές Intel Core i7 35-watt έως και 6ης Γενιάς, για απόδοση που εξασφαλίζει εύκολη διαχείριση των αναγκών παραγωγικότητας και συνεργασίας.

• Ένας πρωτοποριακός δακτύλιος με αεραγωγούς διπλού ανεμιστήρα και λειτουργία 360 μοιρών που διατηρεί την ισχυρή συσκευή σε δροσερή θερμοκρασία.

• Περιφερειακή υποστήριξη για ενισχυμένη παραγωγικότητα, που συμπεριλαμβάνει μία θύρα Ethernet, ενσωματωμένη μονάδα και κεραίες Wi-Fi, μία θύρα HDMI και έναν προσαρμογέα DisplayPort για την ενεργοποίηση πολλαπλών οθονών.Διαθεσιμότητα

Οι HP Pavilion Wave και Elite Slice αναμένονται να είναι διαθέσιμοι στην ελληνική αγορά τον Νοέμβριο του 2016.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016, 13:29