Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Μεγάλης Βρετανίας επέβαλε πρόστιμο ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ στο Facebook, για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με τον ανταγωνισμό.

Η υπόθεση αφορά την εξαγορά της πλατφόρμας Giphy και, σύμφωνα με πληροφορίες, το Facebook δεν συμμορφώθηκε με τη διαταγή των ρυθμιστικών Αρχών της Μεγάλης Βρετανίας, με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου ύψους 50 εκατ. στερλινών (ισούται με 59.202.409,80 ευρώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία απέτυχε να παράσχει πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με τη συμμόρφωσή του στη συνέχιση του ανταγωνισμού με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ παράλληλα συνέχισε να ενσωματώνει τις λειτουργίες του Giphy, παρά το γεγονός πως η έρευνα των Αρχών βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βρετανίας (CMA), το πρόστιμο που επιβλήθηκε αποτελεί προειδοποίηση πως καμία εταιρεία δεν είναι υπεράνω του νόμου. «Προειδοποιήσαμε το Facebook ότι η άρνησή του να μας δώσει τις απαιτούμενες πληροφορίες συνιστά παραβίαση του κανονισμού», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Συγχωνεύσεων της CMA, Joel Bamford.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Facebook κατέθεσε προσφυγές σε δύο ξεχωριστά δικαστήρια, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης