Όταν ακούει κανείς  για το Διακοφτό Αχαΐας, το μυαλό πάει αμέσως στο γραφικό τρενάκι, τον Οδοντωτό, που ξεκινά από το χωριό και καταλήγει στα Καλάβρυτα, περνώντας μέσα από μαγευτικά βουνά, φαράγγια και τοπία.

Το Διακοφτό το καλοκαίρι, είναι πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες, αφού συνδυάζει βουνό και θάλασσα.Κι επειδή η θάλασσα ως γνωστόν ανοίγει την όρεξη, ο επισκέπτης και όχι μόνο, μετά το μπάνιο του στην παραλία του Αγίου Νικολάου, επιλέγει τον “Σουπάκια”.

Σουπάκιας είναι το παρατσούκλι, και όπως εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί, οφείλεται στην εκπληκτική ψαρόσουπα του καταστήματος.Ποτέ δεν πρόκειται να φας μόνο ένα πιάτο κι όσοι δοκίμασαν την συγκεκριμένη σούπα, όσο κι αν … βασάνισαν τον μάγειρα, δεν έμαθαν ποτέ το μυστικό του!

Το Κοχύλι, η οικογενειακή ταβέρνα που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1987 από τον Γιάννη Αρβανίτη, είναι το σημείο αναφοράς όταν η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από το καλό φαγητό.
Είναι χαρακτηριστικό πως για να καταφέρει κανείς να φάει το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μετά τον Επιτάφειο, θα πρέπει να έχει κλείσει τραπέζι αρκετούς μήνες πριν.

Με … ατραξιόν την ψαρόσουπα, τα φρεσκότατα ψάρια, αλλά και τις γαριδομακαρονάδες ή καραβιδομακαρονάδες, αν κάποιος επιλέξει κρεατικά θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει το μπιφτέκι. Κι από ορεκτικά, οπωσδήποτε την τυρόπιτα.


Ο Τάκης Αρβανίτης ιδιοκτήτης της ταβέρνας “Το Κοχύλι”

Από τις αρχές του 90, ο γιος του Γιάννη Αρβανίτη, Τάκης συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση με την ίδια επιτυχία.

Από την άνοιξη μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι καθημερινά σερβίρει τις λιχουδιές του στους πελάτες, ενώ τον χειμώνα, η ταβέρνα ανοίγει τα Σαββατοκύριακα.

Μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα, το Διακοφτό προσφέρεται για κοντινή απόδραση άλλωστε, όλες τις μέρες του χρόνου.
Έτσι κι αλλιώς το “Κοχύλι” θα βρίσκεται στην παραλία του χωριού με το εξυπηρετικότατο προσωπικό και τους καταπληκτικούς μάγειρες, σε … επιφυλακή!
Καλή διασκέδαση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης