Στα …δωσα όλα λέει το λαϊκό άσμα, αλλά στην περίπτωση του Δημάρχου Πειραιά, δεν θα μείνει στον άσσο. Γνωστή η φιλία ανάμεσα στον ίδιο και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, συναντήθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησαν για τα προβλήματα της πόλης.
Ο Β.Μιχαλολιάκος δεν έχασε την ευκαιρία και κατάφερε να πάρει, ότι ζήτησε. Πιο συγκεκριμένα έγιναν δεκτές οι προτάσεις του Δημάρχου Πειραιά κ. Μιχαλολιάκου για:
-Αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ για τη δημιουργία πάρκου και παιδότοπου.
-Να καταβάλλονται πρώτα οι μισθοί των εργαζομένων και έπειτα οι τοκοχρεολυτικές δόσεις και οι εισφορές στα Ταμεία.
-Να περάσουν στην ιδιοκτησία του Δήμου ακίνητα και ελεύθεροι χώροι του Δημοσίου.
-Να χρηματοδοτηθεί η μελέτη του υπόγειου δρόμου που θα συνδέει το ΣΕΦ μέσω Δραπετσώνας με το Σχιστό.
-Να σταματήσουν οι όποιες σκέψεις-σχεδιασμοί για τη δημιουργία monorail στο λιμάνι του Πειραιά.
-Η λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου με κρατική χρηματοδότηση μετά τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Παιδείας-Θρησκευμάτων και Πολιτισμού Κ. Αρβανιτόπουλου.
Τέλος υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρμόδιους Υπουργούς για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τα παραπάνω θέματα.
Αύριο, στις δώδεκα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, στο Υπουργείο.
Η συνάντηση κράτησε παραπάνω από ώρα και φαίνεται ότι δεν συζητήθηκαν μόνο τα θέματα του Πειραιά και της αυτοδιοίκησης, αλλά και άλλα «καυτά» πολιτικά θέματα.
Πάντως ο Δήμαρχος, έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι τον ενδιαφέρει ο Δήμος και τίποτε άλλο. Κι ας είναι δυνατές…οι σειρήνες!
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης