Την Αμφίπολη θα επισκεφθεί το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, μαζί με την επικεφαλής της ανασκαφής, Κατερίνα Περιστέρη.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ξυδάκης τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν ένας υπουργός Πολιτισμού να είναι εναντίον της ανασκαφής. Το θέμα είναι ότι οι υπουργοί και οι πολιτικοί δεν πάνε να κάνουν τη δουλειά του επιστήμονα ή τη δουλειά ενός επικοινωνιολόγου. Παρέχουν όλα τα υλικά μέσα και το πολιτικό πλαίσιο και την ηθική υποστήριξη στους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε ότι θα ζητήσει από την κ. Περιστέρη να συνεχίσει την έρευνα της και κυρίως τα συμπεράσματα και τις ερμηνείες της.

Ερωτηθείς, σχετικά με τη χρηματοδότηση της ανασκαφής, τόνισε ότι «αν χρειαστεί όλοι θα βοηθήσουμε. Δεν νομίζω, πάντως, ότι η Αμφίπολη υπέφερε ποτέ από κονδύλια, ιδιαίτερα το τελευταίο έτος. Υπέφερε από άλλα πράγματα, αλλά όχι από κονδύλια.»

Όταν ο επιστήμονας θα είναι έτοιμος θα καλέσει τους δημοσιογράφους, θα κάνει ανακοινώσεις. Σεβόμαστε μερικά πράγματα, όταν ο επιστήμονας έχει να πει κάτι, θα βγει και θα το πει. Δεν είμαστε Ιντιάνα Τζόουνς να πηδάμε εμείς τα σκάμματα, συνέχισε ο κ. Ξυδάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης