Ρεπορτάζ: Xρήστος Μαζάνης 

Διακεκριμένος ιστορικός-ερευνητής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελετών Αρχαίας και Μεσαιωνικής Αλεξάνδρειας, ο Χάρης Τζάλας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο zougla.gr μιλάει για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και για την ανακάλυψη του τύμβου της Αμφίπολης.

Ο κ. Τζάλας τα τελευταία 17 χρόνια διευθύνει τις αρχαιολογικές υποβρύχιες έρευνες στην Αλεξάνδρεια, ενώ είναι και συγγραφέας του βιβλίου «Αλεξανδρινοί αντικατοπτρισμοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα σενάρια για το πού τελικά μπορεί να βρίσκεται ο τάφος του Έλληνα στρατηλάτη είναι πολλά, αλλά η αλήθεια, σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία που διαθέτουμε μέχρι στιγμής, βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου» αναφέρει.

Ο Έλληνας Ιντιάνα Τζόουνς,όπως τον αποκαλούν

Τι κρύβει η ανασκαφή στην Αμφίπολη Σερρών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Τζάλα, ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου δεν βρίσκεται στην Αμφίπολη, ενώ θεωρεί ιστορικά απίθανο να είναι εκεί ο τάφος της Ρωξάνης και του Αλέξανδρου του Δ’.

«Ο συγκεκριμένος τάφος φαίνεται συλημένος αρχικά. Μην περιμένετε μεγάλες ανακοινώσεις. Ίσως κάποιος τρανός βασιλιάς της εποχής ή στρατηγός του Μ. Αλεξάνδρου να βρίσκεται εκεί» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακούστε τη συνέντευξή του στο zougla.gr:

Διαβάστε στο zougla.gr τις απόψεις και άλλων διακεκριμένων αρχαιολόγων και ιστορικών σχετικά με τον τάφο της Αμφίπολης αλλά και τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου:

Κ. Σαββόπουλος: «Όσοι προσπάθησαν να βρουν τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου απέτυχαν»
Π. Θέμελης: «Δεν βρίσκεται ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη»
Τα σενάρια για τον τάφο της Αμφίπολης

Διαβάστε ό,τι νεότερο από τις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης:

Πρώτη “ματιά” στον τάφο
Αμφίπολη: Δύο τοίχοι χωρίζουν τους αρχαιολόγους από το μνημείο
Ο αρχιτέκτονας του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έφτιαξε και τον τάφο στην Αμφίπολη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης