Τουλάχιστον 28 θεατές έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, μετά την πολλαπλή σύγκρουση οχημάτων που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αγώνα του επαγγελματικού πρωταθλήματος της NASCAR στην πίστα της Daytona στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, νοσηλεύονται 14 τραυματίες. Ανάμεσα τους και ένα 14χρονο αγόρι, που βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, καθώς και ένας άνδρας ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θραύσματα από τη σύγκρουση των 10 αυτοκινήτων εκτοξεύτηκαν σε περιοχή όπου οι θεατές παρακολουθούσαν τον αγώνα. Κατά τη σύγκρουση, το αυτοκίνητο του Κάιλ Λάρσον εκτοξεύτηκε στον αέρα, αλλά ο οδηγός κατάφερε να βγει σώος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός Μάικλ Ανέτ της ομάδας Richard Perry Motorsports διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χάλιφαξ και θα παραμείνει εκεί για παρακολούθηση. Ο Ανέτ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς πονούσε στο στέρνο και στο στήθος, και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία.

«Συντρίμμια εκσφενδονίζονταν παντού. Λάστιχα πετούσαν και υπήρχε παντού καπνός» δήλωσε θεατής, ο αδελφός του οποίου διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα το πόδι.

Ο συγκεκριμένος αγώνας διεξήχθη μόλις μία ημέρα πριν από το κορυφαίο γεγονός της NASCAR, τον αγώνα 500 μιλίων, τον Daytona 500. Νικητής αναδείχτηκε ο Τόνι Στιούαρτ.

Ο πρόεδρος της NASCAR Μάικ Έλτον δήλωσε στο αθλητικό τηλεοπτικό κανάλι ESPN ότι «οι προσευχές μας και οι σκέψεις μας συνοδεύουν όλους τους τραυματίες».

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: 13 τραυματίες σε αγώνα της NASCAR, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013, 02:38

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης