Το αγριοράδικο ή ταράξακο ή «πικραλίδα», το γνωστό δηλαδή ραδίκι του βουνού με τις θεραπευτικές ιδιότητες, το οποίο σχεδόν όλοι μας έχουμε φάει μια φορά στη ζωή μας, είναι το φυτό από το οποίο θα κατασκευάζονται τα ελαστικά!

Η επιστήμη έκανε λοιπόν το «θαύμα» της για μια ακόμα φορά και σύμφωνα με μελέτες της εταιρείας Continental και του γερμανικού ινστιτούτου ΙΜΕ, μπορούν να κατασκευαστούν ελαστικά σε βιομηχανική κλίμακα από τις ρίζες του αγριοράδικου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Τα ελαστικά θα φτιάχνονται από τις ρίζες του αγριοράδικου

Το εντυπωσιακό είναι, ότι η Continental και το ινστιτούτο έχουν ήδη ξεκινήσει την παραγωγή ελαστικού από τις ρίζες του φυτού και τα πρώτα λάστιχα αυτοκινήτου θα δοκιμαστούν άμεσα σε πραγματικές συνθήκες.

 Όπως ανέφερε ανώτερος στέλεχος της Continental, στόχος είναι να καλλιεργήσουν το συγκεκριμένο φυτό κοντά στα εργοστάσια, ώστε να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να προστατέψουν το περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πιο ανθεκτικά και με καλύτερη απόδοση τα ελαστικά από πικραλίδα!

Οι επιστήμονες του γερμανικού ινστιτούτου από την άλλη πλευρά, απέδειξαν ότι τα ελαστικά από αγριοράδικο ή πικραλίδα αν θέλετε καλύτερα, είναι πιο ανθεκτικά και έχουν καλύτερη απόδοση από αυτά που κατασκευάζονται από καουτσουκόδεντρα.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης