Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μοντέλο αρκετά γνωστό αλλά τελείως… καινούργιο, παρουσίασε σήμερα σε ειδική εκδήλωση, η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Nissan. Ο λόγος για το Note, ένα αυτοκίνητο με πολύ καλά χαρακτηριστικά και στοιχεία που το καθιστούν ως ένα από τα σύγχρονα και προσιτά στην οικονομική πραγματικότητα την οποία βιώνουμε.

Εικόνα από την πανελλαδική παρουσίαση στους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και το Note το γνωρίζαμε ως ένα μοντέλο της κατηγορίας MPV, τα νέα του χαρακτηριστικά το έχουν αλλάξει και το κατατάσσουν πιο πολύ στα μοντέλα τύπου hatchback γεγονός που οφείλεται κυρίως στην εξωτερική του σχεδίαση. Το ιαπωνικό μοντέλο που αλλάζει σημαντικά την εικόνα της Nissan είναι διαθέσιμο με σύγχρονους κινητήρες που ακολουθούν τη λογική downsizing προσφέροντας καλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και μελλοντικό… κυνήγι από την εφορία!

Μικροί κινητήρες και χωρίς τέλη κυκλοφορίας
Συγκεκριμένα το Note εφοδιάζεται με έναν κινητήρα βενζίνης 1.2 λίτρων απόδοσης 80 ίππων και έναν turbodiesel 1.5 λίτρων απόδοσης 90 ίππων. Όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με  σύστημα Start/Stop, ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι πολύ χαμηλές, με 95γρ./χλμ. για το πετρέλαιο και 99γρ./χλμ. για τη βενζίνη που μεταφράζεται σε μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Από εκεί και πέρα, η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται σε εξίσου χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στα 4,7 λίτρα ανά 100 χλμ. στην περίπτωση της έκδοσης 1.2 βενζίνης και 3,6 λίτρα στα 100 χλμ. στην περίπτωση της έκδοσης πετρελαίου.

Σύγxρονη σχεδίαση για τη νέα γενιά του Nissan Note…

Εξοπλισμός «κλεμμένος» από πολυτελή μοντέλα
Εσωτερικά η νέα γενιά έχει αρκετά μεγάλους χώρους με κύριο χαρακτηριστικό την άνεση των πίσω επιβατών μιας και μπορούν να βολευτούν ακόμα και… σταυροπόδι ενήλικες ύψους 2 μέτρων! Από πλευράς εξοπλισμού το Note είναι εφοδιασμένο με σύγχρονα συστήματα που κάνουν πιο άνετη και ασφαλή τη ζωή οδηγού και επιβατών. Για παράδειγμα, το εν λόγω μοντέλο διαθέτει σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου (Blind Spot Warning), λειτουργία προειδοποίησης απότομης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας  (Lane Departure Warning), σύστημα ανίχνευσης εμποδίων (Moving Object Detection System) κ.ά.

Οι τιμές…
Όσον αφορά τις τιμές, αν και δεν έχει υπάρξει επίσημος τιμοκατάλογος, η έκδοση βενζίνης πωλείται με τιμή ελάχιστα κάτω από τα 12.000 ευρώ ενώ για την έκδοση diesel το ποσό κυμαίνεται λίγο κάτω από τα 15.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο ήδη βρίσκεται σε ορισμένες αντιπροσωπείες (μέχρι τέλος του μήνα θα υπάρχει σε όλες) και μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να το παραγγείλει.

Για να δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου πατήστε εδώ

Για να δείτε περισσότερα σχετικά με το Note πατήστε εδώ

 
Πάρτε μία γεύση από το Nissan Note στο παρακάτω video…

Με δικό του χαρακτήρα το ιαπωνικό μοντέλο…

Tο εσωτερικό του Note…

Μεγάλοι χώροι για τους πίσω επιβάτες και χωρίς να υπερβάλλουμε…

Τα κουμπιά πάνω στο τιμόνι ενισχύουν την άνεση του οδηγού…

Η πίσω κάμερα ελέγχει το χώρο και έχει την ιδιότητα να.. καθαρίζει από μόνη της!

Κάμερα ακόμα και στους πλαινούς καθρέπτες…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης