Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Όλοι οι φίλαθλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού γνωρίζουν πως το ράλι Ακρόπολις είναι μέρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος (WRC). Δυστυχώς το 2014 οι άνθρωποι της FIA αποφάσισαν να μην το εντάξουν στο αγωνιστικό ημερολόγιο κάνοντας παράλληλα την πρόταση στους υπεύθυνους του αγώνα να συμπεριληφθεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι (ERC). Η είδηση αυτή που έχει κάνει το γύρο του κόσμου έχει προκαλέσει αναστάτωση και κυρίως στους Έλληνες φιλάθλους που δεν μπορούν να… χωνέψουν ότι ο αγαπημένος τους αγώνας θα υποβαθμιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοινή απόφαση
Τις τελευταίες ημέρες και κυρίως μετά και την επίσημη ανακοίνωση του αγωνιστικού ημερολογίου έχουν αρχίσει επαφές και συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση. Αρχικά είχε ξεκαθαριστεί ότι ο εθνικός μας αγώνας δεν θα μπει στο ERC. Τελικά και μετά την τηλεφωνική «συνάντηση» των μελών του ΔΣ της ΕΛΠΑ στις 8 Οκτωβρίου αποφασίστηκε ομόφωνα να συμπεριληφθεί το ράλι Ακρόπολις στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ERC). Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η εταιρεία που έχει αναλάβει την διοργάνωση (Celeritas) να βρει τους ανάλογους χορηγούς που θα καλύψουν τα έξοδα…

Δε θέλουν αλλά…
Η είδηση που διαβάζετε για πρώτη φορά είναι επιβεβαιωμένη από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΛΠΑ Θεόδωρο Κόκκινο ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο zougla.gr: «Η καρδιά μου εγώ που ασχολούμαι με το Ακρόπολις χρόνια, είναι να μην υποβαθμιστεί ο αγώνας. Τι στιγμή που κατάλαβα ότι το κράτος και η FIΑ θέλουν τον αγώνα φοβόμουν μην τυχόν και το 2015 μας πουν δεν τον κάνετε (σ.σ. ως αγώνα του WRC). Δεν θα το θέλαμε αλλά το σκεφτήκαμε ρεαλιστικά. Αποφασίστηκε να εντάξουμε (σ.σ. το 2014) το Ακρόπολις στο ERC αφού δεν θα υπάρχει WRC. Έχουμε έτοιμο έναν promoter (σ.σ. Celeritras) που ψάχνει ήδη να βρει τα χρήματα».

Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει πως αν βρεθούν τα χρήματα για να καλυφτούν τα έξοδα, ο αγώνας θα γίνει και το Ακρόπολις θα γιορτάσει τα 60 του χρόνια ως μέλος του ERC. Η διοργάνωση θα γίνει με την προϋπόθεση και υπόσχεση των ανθρώπων της FIΑ ότι το 2015 θα εντάξουν και πάλι στο ημερολόγιο του WRC τον εθνικό μας αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Γιατί μας περνάνε για ηλίθιους;

Δείτε στο παρακάτω ντοκιμαντέρ στιγμές του ράλι Ακρόπολις

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης