Οι αγώνες drift είναι ουσιαστικά μια επίδειξη δεξιοτήτων του οδηγού. Για να ντριφτάρεις με το αυτοκίνητο, χρειάζεται εξάσκηση, εμπειρία και τέλειο χειρισμό. Αυτός που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι χρησιμοποιεί σχεδόν μηχανικά τα χέρια και τα πόδια του, κάνοντας γρήγορες και ομαλές κινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ιάπωνες θεωρούνται οι κορυφαίοι στο drift και όχι άδικα. Ωστόσο, υπάρχει ένας Πολωνός, τον οποίο σέβονται οι πάντες. Είναι ο Bartek Ostalowski, ένας 26χρονος που ντριφτάρει απίστευτα, χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια του! Το 2006, έπειτα από αυτοκινητικό ατύχημα ο νεαρός έχασε και τα δύο του χέρια, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να ζει με πάθος τη ζωή και να κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο, να οδηγεί αυτοκίνητα και να ντριφτάρει.

Στόχος του είναι να γίνει επαγγελματίας και να λαμβάνει μέρος στα παγκόσμια πρωταθλήματα, αφού -όπως λέει και ο ίδιος- δεν του λείπει τίποτα. Τώρα πώς το καταφέρνει; Με το δεξί πόδι πατά τα πεντάλ, με το αριστερό ελέγχει το τιμόνι και με τον ώμο αλλάζει τις ταχύτητες με έναν ειδικό μοχλό που έχει τοποθετηθεί ακριβώς δίπλα του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης