Έξι αγωνιστικές συναντήσεις θα περιλαμβάνει ο κορυφαίος θεσμός του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι θα ξεκινήσει από το Λουτράκι και συγκεκριμένα με το ράλι Ακρόπολις το οποίο προσμετρά και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ERC). Ο εθνικός μας αγώνας είναι προγραμματισμένος για το Σαββατοκύριακο 29-30 Μαρτίου και θα μετρά ξεχωριστός για κάθε ημέρα (άσφαλτος και χώμα).

Στη συνέχεια τα πληρώματα που θα ακολουθήσουν τον θεσμό θα ταξιδέψουν στις 3-4 Μαΐου στον Πύργο για το Ολυμπιακό ράλι και πριν φύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές θα δώσουν μία ακόμα μάχη στην Ιτέα (κατά πάσα πιθανότητα) στις 28-29 Ιουνίου. Μετά το καλοκαίρι, η πρώτη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τη μάχη στη Θεσσαλονίκη με το ράλι ΔΕΘ (13-14 Σεπτεμβρίου). Η αυλαία θα πέσει στις 25 -26 Οκτωβρίου με το ράλι Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr οι αγώνες θα έχουν μίνιμουμ 80 αγωνιστικά χιλιόμετρα, θα μπορούν να είναι διήμεροι και να έχουν ακόμα και νυχτερινές ειδικές διαδρομές. Στην περίπτωση που ο αγώνας είναι διήμερος θα ισχύει και ο κανονισμός superrally, που επιτρέπει στο πλήρωμα που εγκατέλειψε να εκκινεί την επόμενη ημέρα με ποινή 5 λεπτών ανά ειδική από το χρόνο της κατηγορίας του. Τέλος, να σημειώσουμε ότι θα μετρήσουν οι 5 από τους 6 αγώνες.

   

 Πρόγραμμα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι – 2014

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 1. Ράλι Ακρόπολις  χώμα – άσφαλτος Λουτράκι 29-30 Μαρτίου
 2.  Ολυμπιακό Ράλι  χώμα Πύργος  3-4 Μαίου
 3.  Ράλι ΕΛΠΑ  χώμα Ιτέα 28-29 Ιουνίου
 4.  Ράλι ΔΕΘ άσφαλτος Θεσσαλονίκη 13-14 Σεπτεμβρίου
 5.  Ράλι Κρήτης άσφαλτος Κρήτη 25-26 Οκωβρίου

*Το ράλι Ακρόπολις μετρά ξεχωριστά για κάθε μέρα.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης