Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ο Κώστας Μητσάκης συνεχίζει το ταξίδι του προς την Ιαπωνία και η καθημερινότητά του περιλαμβάνει Ο Κώστας Μητσάκης συνεχίζει το ταξίδι του προς την Ιαπωνία…εκατοντάδες χιλιόμετρα σε άγνωστα μέρη πάνω σε μία Honda CRF 250 Rally.

Ο Έλληνας ταξιδευτής, ο οποίος οδηγεί με τη στήριξη και του zougla.gr, ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και έχει τελικό προορισμό τη Χιροσίμα, ενώ το ταξίδι του το έχει ονομάσει «Δρόμος Ειρήνης 2018».

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη Σιβηρία και από εκεί μας στέλνει την ανταπόκρισή του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη θέση του οδηγού, με δεξιοτίμονο αυτοκίνητο


H ανταπόκριση του Κώστα

«Όσες μέρες ταξιδεύω τώρα στη Σιβηρία, εντύπωση μου είχε κάνει το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων είναι δεξιοτίμονα – το παράδοξο είναι ότι στη Ρωσία οδηγούν σύμφωνα με τους δικούς μας οδικούς κανόνες!

»Η εξήγηση ήταν ωστόσο απλή και μου την έδωσε ο αγγλομαθής Ιγκόρ στην πόλη Kemerovo. Όλα τα δεξιοτίμονα αυτοκίνητα στη Σιβηρία είναι μεταχειρισμένα που εισάγονται από τη ”δεξιοτίμονη” Ιαπωνία, ξεφορτώνονται στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ και πωλούνται κατόπιν στη ρωσική αγορά σε προσιτές -για τους ντόπιους- τιμές. Εγώ όμως τι φταίω Ιγκόρ, όταν οι συμπατριώτες σου θέλουν να κάνουν προσπέραση σε μια νταλίκα και λόγω της θέσης οδήγησης βγαίνουν στο αντίθετο ρεύμα για να τσεκάρουν και έτσι βρισκόμαστε τετ-α-τετ;

»Πάλι καλά επίσης που δεν υπάρχουν διόδια στους δρόμους της Σιβηρίας. Να δω πώς θα πλήρωναν διόδια όταν δεν θα είχαν μαζί τους συνεπιβάτη…».

Το παλιό, κλασικό LADA παραμένει σταθερή αξία στους δρόμους της Ρωσίας. Και είναι αριστεροτίμονο
Άλλο ένα μεταχειρισμένο δεξιοτίμονο αυτοκίνητο που έχει εισαχθεί από τη «δεξιοτίμονη» Ιαπωνία
Στους δρόμους της Σιβηρίας, περισσότερο φοβάμαι τους οδηγούς των δεξιοτίμονων αυτοκινήτων, παρά τις αρκούδες...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης