Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 5η γενιά του Nissan Micra έχει ήδη ξεκινήσει να πωλείται στην Ελλάδα και τις επόμενες εβδομάδες θα Οι εποχές αλλάζουν, μαζί και τα αυτοκίνητα. Με λίγα λόγια, όσα ξέρατε, ξεχάστε τα!αρχίσουν να παραδίδονται τα πρώτα αυτοκίνητα στους πελάτες. Από τις οδηγικές εμπειρίες που είχαμε μαζί του (σε εξωτερικό και Ελλάδα) διαπιστώσαμε πως πρόκειται για ένα καινούργιο αυτοκίνητο που ακολουθεί τις τάσεις της εποχής και καλύπτει σημαντικές ανάγκες του κοινού.

Το ψάξαμε, το επεξεργαστήκαμε και μείναμε σε 10 στοιχεία που πρέπει να ξέρετε, όχι μόνο όσοι το αγοράσετε, αλλά και όσοι σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας που είναι και η δημοφιλέστερη στην ελληνική αγορά.

Παρακάτω και με απλά λόγια αποτυπώνουμε αυτά που είδαμε και θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Nissan Micra πατήστε ΕΔΩ

 

—————————————————————————————————–

Άλλο… Micra

Ξεκινάμε με τα απλά. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες, το Micra 5ης γενιάς δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες γενιές, αλλά είναι ίδιο μόνο στο… όνομα!

Από την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις πως έχουν αλλάξει... όλα!

—————————————————————————————————–

Νέο εσωτερικό…

Η ποιότητα κατασκευής έχει αλλάξει σημαντικά. Οι Ιάπωνες έχουν ξεφύγει από τα πρότυπά τους και τα μαλακά πλαστικά, το στιλ και γενικότερα το ντιζάιν είναι διαφορετικό. Ακόμη ένα στοιχείο του εσωτερικού είναι οι χώροι, που πλέον έχουν γίνει μεγαλύτεροι.

Το εσωτερικό του νέου Micra ξεφεύγει από τα ιαπωνικά πρότυπα...

 

—————————————————————————————————–

Εξατομίκευση…

Στο νέο Micra ο πελάτης μπορεί να διαμορφώσει το αυτοκίνητο ανάλογα με τις ανάγκες και τα γούστα του. Για παράδειγμα, να το επιλέξει σε όποιο χρώμα θέλει, να το κάνει… δίχρωμο (τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά) και γενικά να το φτιάξει όπως επιθυμεί. Συνολικά έχει να επιλέξει από περισσότερες από 1.300 προτάσεις!

Το νέο Micra διαμορφώνεται όπως εσύ το θέλεις...

—————————————————————————————————– 

Κινητήρες

Η επιλογή (προς το παρόν) αφορά σε τρεις κινητήρες, δύο βενζίνης και έναν diesel. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει επιλογή 1.0 λίτρου με 73 ίππους και 900 κ.εκ. turbo με 90 ίππους. Όσον αφορά στον diesel, ο κινητήρας των 1.500 κ.εκ. αποδίδει 90 άλογα. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων. Αυτόματο θα δούμε σε περίπου έναν χρόνο.

Προς το παρόν υπάρχουν τρεις επιλογές κινητήρων

 

—————————————————————————————————– 


Ηχοσύστημα BOSE

Το ηχοσύστημα BOSE Personal premium audio προσφέρει εντυπωσιακή ηχητική απόδοση και κυρίως στον οδηγό. Αυτό συμβαίνει διότι στο προσκέφαλο του καθίσματός του έχει ενσωματωμένα δύο ηχεία που του επιτρέπουν (σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα) να απολαμβάνει ακουστική εμπειρία 360˚. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει εξελιχτεί αποκλειστικά από την BOSE για το νέο Nissan Micra.

Το νέο ηχοσύστημα της BOSE βρίσκεται στο προσκέφαλο του οδηγού και προσφέρει κορυφαία ποιότητα ήχου

—————————————————————————————————–

Έλεγχος 360˚με κάμερες

Το λεγόμενο Intelligent Around View Monitor αποτελείται από μία σειρά καμερών που δίνουν τη δυνατότητα ελέγχου προς όλα τα σημεία, με τον οδηγό να ελέγχει τα πάντα  από την οθόνη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα.

 
Παρκάρεις και έχεις τη δυνατότητα να ελέγχεις και να βλέπεις τα πάντα γύρω από το αυτοκίνητό σου!

—————————————————————————————————– 

Έγχρωμη οθόνη αφής

Το NissanConnect, όπως ονομάζεται, είναι μια έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, που ενσωματώνει πάνω της δορυφορική πλοήγηση και πλήθος εφαρμογών σε στιλ smartphone. Επίσης, συνδέεται με το τηλέφωνο και ο οδηγός μπορεί να κάνει χρήση όλων των εφαρμογών που έχει σε αυτό μέσα από το αυτοκίνητο.

Υψηλής ευκρίνειας και απλή η οθόνη αφής που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα

—————————————————————————————————–


Αναγνωρίζει τους… πεζούς

Με το σύστημα Intelligent Emergency Braking το αυτοκίνητο… αναγνωρίζει τους πεζούς και προλαμβάνει άσχημες καταστάσεις, ενώ αν… αντιληφθεί πως υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης, φρενάρει μόνο του! Δείτε πώς λειτουργεί στο παρακάτω video.

—————————————————————————————————– 

«Διαβάζει» τα όρια ταχύτητας

Με την προσθήκη του συστήματος Traffic Sign Recognition το αυτοκίνητο από μόνο του «διαβάζει» τα όρια ταχύτητας από τις πινακίδες στον δρόμο και ενημερώνει με σχετική ένδειξη στο ταμπλό!

Κινείσαι στον δρόμο, το ραντάρ 'βλέπει' το όριο ταχύτητας που έχει ο δρόμος και αυτό αποτυπώνεται στην οθόνη (στον κόκκινο κύκλο)

—————————————————————————————————– 

Made in… France

Το νέο Micra μπορεί να έχει καταγωγή από την Ιαπωνία, αλλά κατασκευάζεται στη Γαλλία! Ευρώπη… γίναμε!

H παραγωγή του Micra γίνεται στο Flins, το παλαιότερο γαλλικό εργοστάσιο της Renault, το οποίο ιδρύθηκε το 1952

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης