Με περισσότερες από 17,5 εκατομμύρια πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά, το μικρομεσαίο οικογενειακό μοντέλο της γερμανικής φίρμας είναι ένα από τα πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα του VW Group.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός κολοσσός στηρίζει πολλά στο νέο Jetta, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση του Ντιτρόιτ πριν από λίγη ώρα. Το καινούργιο sedan έχει αναβαθμιστεί ριζικά, προβάλλοντας έναν πιο νεανικό και σύγχρονο χαρακτήρα. Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του ομίλου, υιοθετώντας πολλά στοιχεία από το μεγάλο coupe Aerton. Σε σχέση με τον προκάτοχό του ακολουθεί πιο σπορ προφίλ, αφήνοντας κατά μέρος το συντηρητικό design.

Το νέο Jetta έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, πιο κοντούς προβόλους και καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή. Η αισθητική της καμπίνας ακολουθεί τη φιλοσοφία του νέου Golf, διαθέτοντας οθόνη αφής στην κονσόλα και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η VW υποστηρίζει πως η ποιότητας κατασκευής είναι ριζικά αναβαθμισμένη, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως ενεργό cruise control, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, υποβοήθηση στάθμευσης, σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και πολλά ακόμη.

Όσον αφορά στους κινητήρες, η εταιρεία ανακοίνωσε μόλις ένα σύνολο, αλλά στο μέλλον είναι βέβαιο πως θα δούμε πολλά περισσότερα. Πρόκειται για τον 1.4 TSI απόδοσης 150 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή με το αυτόματο 8άρι.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης