Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τη νέα γενιά του τετράθυρου coupe, ένα μοντέλο με δυναμική συμπεριφορά, αιχμηρή σχεδίαση, ανώτερη αίσθηση πολυτέλειας και πληθώρα καινοτομιών που προάγουν τη λειτουργικότητα και τη συνδεσιμότητα, παρουσίασε η BMW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την καινούρια Σειρά 4 Gran Coupe, το ιδανικό premium τετράτροχο για καθημερινή χρήση αλλά και για μακρινά ταξίδια. Σε σχέση με την προκάτοχό της έχει μεγαλύτερες διαστάσεις (μήκος 4.783 χλστ., πλάτος 1.852 χλστ. και ύψος 1.442 χλστ.), καθώς και μεταξόνιο. Ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 470 λίτρα και φθάνει έως τα 1.290 λτ. με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων.

Το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο, μυώδες και κομψό. Στο επίκεντρο βρίσκεται η μεγάλη και κάθετα διατεταγμένη Πατάει σε στάνταρ ζάντες 17 ή 18 ιντσών ανάλογα την έκδοσημάσκα «νεφρών» με τους λεπτούς προβολείς full-LED – τα φώτα Adaptive LED Headlights με Laserlight προσφέρονται προαιρετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Στο εσωτερικό, η ψηλή κεντρική κονσόλα και οι ρέουσες επιφάνειες από τον πίνακα οργάνων μέχρι τις επενδύσεις των θυρών δίνουν την αίσθηση ότι αγκαλιάζουν τους εμπρός επιβάτες. Στα πίσω καθίσματα με τα αναδιπλούμενα προσκέφαλα μπορούν να τοποθετηθούν τρία παιδικά καθίσματα.

Περίπου 40 λειτουργίες υποστήριξης διατίθενται στάνταρ ή προαιρετικά για τη νέα Σειρά 4 Gran Coupé. Ο οδηγός και οι επιβάτες επωφελούνται από τις αυξημένες δυνατότητες που παρέχει το λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 7 ως στάνταρ εξοπλισμός.

Το Live Cockpit Plus (στάνταρ εξοπλισμός) περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα iDrive με οθόνη ελέγχου 8,8 ιντσών και έγχρωμη οθόνη 5,1΄΄ στον πίνακα οργάνων. Οι οθόνες 12,3 και 10,25 ιντσών αφορούν τις πλουσιότερες εκδόσεις.

Το σύστημα πλοήγησης BMW Maps βασίζεται στο cloud και προσφέρει εξαιρετικά γρήγορο και ακριβή υπολογισμό διαδρομής και ώρας άφιξης, ενημερώσεις δεδομένων κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τη δυνατότητα εισαγωγής οποιασδήποτε λέξης για  την αναζήτηση ενός προορισμού.

Με την ενσωμάτωση smartphone να προσφέρεται στάνταρ, οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα Apple CarPlay και Android Auto μέσω του λειτουργικού συστήματος του αυτοκινήτου. Η λειτουργία Remote Software Upgrades επιτρέπει τη βελτιωμένη λήψη/εγκατάσταση λειτουργιών του οχήματος και πρόσθετων ψηφιακών υπηρεσιών ‘over the air’.

Το δυναμικό στυλ τονίζεται στις εκδόσεις M440i xDrive Gran Coupé και M Sport με χαρακτηριστικά όπως προστατευτικές επενδύσεις γονάτων στην κεντρική κονσόλα. Η λίστα εξοπλισμού περιλαμβάνει πληθώρα αξεσουάρ, από δερμάτινες επενδύσεις Vernasca έως M Sport package Pro,και κρυστάλλινη συρόμενη.

Στους κινητήρες, συναντάμε τον δίλιτρο βενζίνης με τους 184 ίππους της 420i και τον επίσης 2.0 λίτρων turbo της 430i απόδοσης 245 ίππων. Η Μ440i xDrive τροφοδοτείται από τον V6 3.0 λίτρων των 374 ίππων, ενώ η μοναδική πετρελαιοκίνητη έκδοση είναι η 420d που αποδίδει 190 ίππους. Όλα τα μοτέρ φέρουν στο βασικό εξοπλισμό των αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε έρχεται στην Ελλάδα η νέα BMW i4;

Με 374 ίππους η νέα BMW Σειρά 2 Coupé

Οι νέες BMW M3 και M4 φορούν ελαστικά Yokohama

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης