Του Λουκά Παπαλάμπρου

Επιβλητική, εκπληκτικά ευρύχωρη, προηγμένη τεχνολογικά, πανίσχυρη και εφοδιασμένη με τα κορυφαία συστήματα υποβοήθησης. Η νέα GLS είναι το μεγαλύτερο και πιο προικισμένο SUV της διάσημης εταιρείας με σήμα το αστέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μήκος άνω των 5,2 μέτρων και πλάτος που αγγίζει τα 2 μέτρα, η GLS συγκαταλέγεται στα πιο πληθωρικά αυτοκίνητα από άποψη διαστάσεων. Η τεράστια μάσκα, οι μεγάλοι τροχοί, οι έντονες γραμμές στο πλάι και το αυξημένο ύψος αναδεικνύουν τον δυναμισμό του αυτοκινήτου και τα περιπετειώδη χαρακτηριστικά του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μελλοντικός επικεφαλής της Mercedes, Ola Källenius, χαρακτήρισε την GLS ως τη λιμουζίνα των SUV. Η καμπίνα αποτελεί μία σύνθεση υψηλής αισθητικής, κομψότητας, πρακτικότητας και έξυπνης ψηφιακής τεχνολογίας. Με μεταξόνιο μήκους 3,135 χλστ., μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση επτά επιβάτες στις τρεις σειρές καθισμάτων. Κάθε κάθισμα είναι ηλεκτρικό, φέρει ατομικά χειριστήρια για τον κλιματισμό και θύρα USB.

Το πορτμπαγκάζ είναι από τα πιο ευρύχωρα που μπορεί να συναντήσει κάποιος, φθάνοντας τα 2.400 λίτρα με την αναδίπλωση των δύο σειρών καθισμάτων. Φυσικά, όλες οι επιφάνειες καλύπτονται από ανώτερης ποιότητας υλικά και ο εξοπλισμός περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα.

Το τεχνολογικό παλμαρέ είναι σεμιναριακού επιπέδου. Διπλές οθόνες μπροστά στο ταμπλό 12,3 ιντσών έκαστη, σύστημα πολυμέσων MBUX, λειτουργικά Android Auto και Apple CarPlay, χειρισμός των λειτουργικών διαισθητικά, ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 αποχρώσεων, επαγωγική φόρτιση smartphone, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, ενεργό cruise control, αυτόματη στάθμευση, υποβοήθηση για ελιγμούς αποφυγής, λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας κατά την πλοήγηση και πολλά ακόμη.

Για όσους αναζητούν την αποκλειστικότητα, η Mercedes προσφέρει σύστημα αρωματισμού του σαλονιού, λειτουργία μασάζ στα καθίσματα, θερμαινόμενες και ψυχόμενες ποτηροθήκες, οθόνες τύπου tablet στα πίσω καθίσματα με wifi hotspot και δεκάδες ακόμη έξτρα επιλογές ψυχαγωγίας, άνεσης και ασφάλειας.

Όσον αφορά στους κινητήρες, αρχικά θα διατίθεται στις βενζινοκίνητες εκδόσεις GLS 450 4MATIC και GLS 580 4MATIC με τα V6 και V8 μοτέρ απόδοσης 367 και 490 ίππων, αντίστοιχα. Αργότερα, θα δούμε τους εξακύλινδρους diesel στις εκδόσεις 350 d 4Matic με απόδοση 286 ίππους και 400 d 4Matic με 330 ίππους.

Όλα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC, σύστημα τετρακίνησης και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης