Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μια νέα υβριδική έκδοση του δημοφιλούς premium sedan που διακρίνεται για τις προηγμένες τεχνολογίες, τις περιορισμένες εκπομπές ρύπων και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου θα λανσάρει τον Μάρτιο η BMW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H καινούρια plug-in hybrid εκδοχή της Σειράς 3 θα προσφέρεται στους τύπους αμαξώματος Sedan και Touring, καθώς και στην τετρακίνητη xDrive Touring. Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο αποτελείται από τον δίλιτρο κινητήρα βενζίνης κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας συνδυαστικά 204 ίππους και 350 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου Steptronic 8 σχέσεων, με τα 0-100 για την 320e Sedan να επιτυγχάνονται σε 7,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα. Οι αντίστοιχες τιμές για τις 320e Touring και 320e xDrive Touring είναι 7,9 και 8,2 δευτερόλεπτα και η τελική στα 220 χλμ./ώρα.

Τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια από 41 έως 57 χιλιόμετρα -ανάλογα την έκδοση και τις συνθήκες- και με ταχύτητα έως 140 χλμ./ώρα.Δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαταρία χωρητικότητας 12,0 kWh φορτίζει από συμβατική οικιακή πρίζα, επιτοίχιο φορτιστή (wallbox) ή δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Με τάση 3,7kW αναπληρώνει ενέργεια από το 0 στο 100% σε περίπου 3,5 ώρες.

Σύμφωνα με τον κύκλο WLTP, η μέση κατανάλωση καυσίμου δεν ξεπερνά τα 2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων είναι σε τόσο χαμηλά επίπεδα (29-41 γρ./χλμ.), απαλλάσσοντας τον κάτοχο από τα τέλη κυκλοφορίας.  

Ψηφιακές υπηρεσίες

Υηλής ποιότητας εσωτερικό με ψηφιακό ταμπλό

Το BMW Live Cockpit Plus, συμπεριλαμβανομένου του Connected Package Professional, ανήκει στον βασικό εξοπλισμό των νέων plug-in υβριδικών μοντέλων, όπως και μια σειρά υπηρεσιών συνδεσιμότητας, τα συστήματα άνεσης και οι τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού. Στάνταρ είναι η ενεργή προστασία πεζών, η οποία εκπέμπει έναν χαρακτηριστικό ήχο με ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα, ώστε το όχημα να γίνεται αντιληπτό από τους υπόλοιπες χρήστες του δρόμου.

 

Ντριφτάροντας στο χιόνι με την BMW M3

530 ίπποι και αυτονομία 600 χιλιομέτρων για την BMW i4

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης