Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το σύστημα πολυμέσων MBUX της γερμανικής φίρμας γίνεται ακόμη πιο «έξυπνο», με την S-Class να είναι το πρώτο μοντέλο της γκάμας που ενσωματώνει τις ολοκαίνουριες οθόνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες και τις προδιαγραφές των οθονών, με την κεντρική τύπου tablet να κλέβει την παράσταση. Οι λειτουργίες ελέγχονται με την αφή όπως ακριβώς στα smartphone, ενώ υπάρχει και δυνατότητα ενεργοποίησης των συστημάτων και λειτουργικών με φωνητικές εντολές η χειρονομίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το MBUX έχει τη δυνατότητα αναγνώρισης των κινήσεων του οδηγού και επιβατών, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή τους. Για παράδειγμα, καταλαβαίνει αν κάποιος κάνει κίνηση να ανοίξει την ηλιοροφή και το πράττει χωρίς να ακουμπήσεις τον διακόπτη.

Επίσης, αναγνωρίζει 27 διαφορετικές γλώσσες και τα μοναδικά παραδοσιακά χειριστήρια αφορούν μόνο τους υαλοκαθαριστήρες και τα φώτα. Ενσωματώνει μια πρωτοποριακή μέθοδο επαλήθευσης ταυτότητας του κατόχου, συνδυάζοντας το δακτυλικό αποτύπωμα με την αναγνώριση προσώπου και τη φωνητική αναγνώριση.

Στην περίπτωση της νέας S-Class, έχει τοποθετηθεί μεγαλύτερος ψηφιακός πίνακας οργάνων με επιπλέον λειτουργίες σε μορφή 3D, πρωτοποριακό head-up display επαυξημένης πραγματικότητας και δύο επιπλέον οθόνες στα πίσω καθίσματα με βοηθό φωνής.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης