Λουκάς Παπαλάμπρος

Το νέο hypercar της γαλλικής φίρμας με τον W16 8.0 λίτρων κινητήρα και τους 1.500 ίππους δεν είναι ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο. Ελάχιστοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να το αποκτήσουν και να το συντηρήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Chiron αποτελεί το όνειρο όλων των φίλων των τεσσάρων τροχών. Η τιμή των 2.880.000 ευρώ και το κόστος χρήσης ωστόσο, είναι απαγορευτικά για τους «κοινούς θνητούς». Πρόσφατα, η Bugatti ανακοίνωσε τις εργοστασιακές τιμές για την κατανάλωση του «θηρίου» με τα τέσσερα turbo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κανονικές συνθήκες και με το γκάζι στο… χαλαρό, η Chiron καταναλώνει μόλις 21,4 λίτρα καυσίμου στα 100 χιλιόμετρα. Στον αυτοκινητόδρομο και τηρώντας τα όρια ταχύτητας η κατανάλωση πέφτει στα 16,8 λίτρα, ενώ μέσα στην πόλη εκτοξεύεται στα 35,2 λτ./100 χλμ.

Αυτό σημαίνει ότι, με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ – χωράει 100 λίτρα – ο ιδιοκτήτης της Chiron μπορεί να κάνει λιγότερα από 300 χιλιόμετρα σε μικτές συνθήκες. Με απλά λόγια, για να πάει από την Αθήνα στη Λαμία χωρίς να σταματήσει σε πρατήριο καυσίμων, πρέπει να κινείται σε ρυθμούς υβριδικού! Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα φθάσει ούτε μέχρι τη Χαλκίδα.

Για όσους ενδιαφέρονται για τα τέλη κυκλοφορίας, στη χώρα μας ανέρχονται σε 1.920 ευρώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης