Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

H Bugatti είναι ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα που πωλούνται παγκοσμίως με την τιμή της να αγγίζει σχεδόν το 1.5 εκατομμύριο ευρώ. Ένα τέτοιο ποσό δεν μπορεί να το διαθέσει ο καθένας παρά μόνο όσοι έχουν στην κατοχή τους πολύ υψηλούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μικρή χώρα,, από το 1993 έως και το 1997 υπήρχε επίσημη εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων της Bugatti. Σήμερα η μάρκα δεν αντιπροσωπεύεται αλλά κατά… καιρούς κυκλοφορούν δύο μοντέλα της ή καλύτερα βρίσκονται παρκαρισμένα σε γκαράζ πολυτελών κατοικιών. Φημολογείται ότι υπάρχει και μία τρίτη χωρίς να επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που έχουμε. Αυτές τις δύο που κάνουν σπάνια την εμφάνισή τους,  είναι μία Veyron και μία ΕΒ110.

Μία τέτοια έχουμε δει στην Ελλάδα…

Service μόνο από ειδικούς
Όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν ιδιαίτερο χειρισμό ακόμα και στο service. Στην Ελλάδα, δεν μπορεί να γίνει από έναν απλό μηχανικό αλλά από εξειδικευμένους με ειδικότητα μόνο σε αυτά τα αυτοκίνητα, που θα πρέπει να έρθουν από το εξωτερικό αν πρόκειται για την Veyron. Αν πρόκειται για προηγούμενα μοντέλα, το service γίνεται επίσημα στην εταιρεία “Trident”. Όσον αφορά το κόστος ενός απλού service για μία Veyron, για παράδειγμα, κοστίζει κοντά στα 15.000 ευρώ, νούμερο ιδιαίτερα υψηλό για τον απλό κόσμο, όχι όμως για τους τυχερούς ιδιοκτήτες του πραγματικού αυτού υπερ-αυτοκινήτου.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το απλό service μία Bugatti Veyron κοστίζει σχεδόν 15.000 ευρώ…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης