Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Λίγο πριν την ανάδειξη του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς, η επιτροπή του θεσμού World Car of the Year (WCOTY) ανακοίνωσε το όνομα του ανθρώπου που ξεχώρισε στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους εκλέκτορες, το βραβείο «World Car Person of the Year 2021» απονέμεται στον Akio Toyoda, πρόεδρο και CEO της Toyota. Ο χαρισματικός επικεφαλής μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο, έκανε τη διαφορά σε τέσσερις σημαντικούς τομείς.Ο 65χρονος λαμβάνει μέρος κανονικά σε αγώνες.

Υπό την ηγεσία του, η Toyota παρέμεινε κερδοφόρα παρά την πανδημία, προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Διατήρησε τον ρυθμό σταθερής ανάπτυξης της Toyota στην εποχή των συνδεδεμένων, αυτόνομων και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ ξεκίνησε την κατασκευή της Woven City, μιας πρωτότυπης πόλης του μέλλοντος. Παράλληλα συμμετείχε ενεργά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια τεράστια τιμή και ζήτησε να μοιραστεί το βραβείο μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους της Toyota ανά την υφήλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκ μέρους όλης της Toyota σάς ευχαριστώ για την πολύ μεγάλη αυτή τιμή. Το βραβείο αυτό όμως δεν αφορά ένα άτομο, αλλά πολλά. Πρόκειται για συλλογική προσπάθεια κι αισθάνομαι τυχερός που έχω τέτοιους συνεργάτες. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και να αναγνωρίσω όλα τα μέλη της αυτοκινητοβιομηχανίας σε κάθε ήπειρο. Περιμένω τους συναδέλφους και λάτρεις του αυτοκινήτου να τα πούμε στην πίστα».

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως πέρυσι το βραβείο έλαβε ο Carlos Tavares, CEO του PSA Group (2020), το 2019 πήγε στον εκλιπόντα Sergio Marchionne, επικεφαλής των FCA και Ferrari, και το 2018 στον Håkan Samuelsson, πρόεδρο και CEO του Volvo Car Group.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Honda, Toyota και VW θα μονομαχήσουν για το μεγάλο τρόπαιο

Το Toyota C-HR GR Sport ήρθε στην Ελλάδα και γοητεύει

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης