Του Λουκά Παπαλάμπρου

Όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί, η ισπανική μάρκα παρουσίασε σε μία λαμπερή εκδήλωση στην Ταραγκόνα το ολοκαίνουργιο SUV της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Tarraco δεν αποτελεί απλώς τη ναυαρχίδα της Seat. Είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η φίρμα, τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και τεχνολογιών. Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Α2 του VW Group και ουσιαστικά αποτελεί το «αδελφό» μοντέλο των Skoda Kodiaq και WV Tiguan Allspace. Θα είναι διαθέσιμο ως πενταθέσιο ή επταθέσιο, καλύπτοντας κάθε απαίτηση του αγοραστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με τα Ateca και Arona, έχει πιο μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση. Παρά το μήκος των 4.735 χλστ. και το ύψος των 1.658 χλστ., το Tarraco δείχνει μία ελαφρότητα και μία ευκινησία. Οι σχεδιαστές έχουν παντρέψει ιδανικά την αισθητική με τη λειτουργικότητα, τονίζοντας τις αναλογίες του αμαξώματος, την κομψότητα του εσωτερικού και τα σπορ χαρακτηριστικά.

Φέρει full LED φωτιστικά σώματα από τη βασική έκδοση, με τη Seat να αναφέρει ότι και το εσωτερικό περιβάλλον έχει LED φωτισμό στάνταρ. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ οκτώ εξωτερικών αποχρώσεων (σκοτεινό πράσινο «Dark Camouflage», άσπρο «Oryx White», ασημί «Reflex Silver», μπλε «Atlantic Blue», γκρι «Indium Grey», μπεζ «Beige Titanium», μαύρο «Deep Black» και γκρι «Uranus Grey»).

Ανοίγοντας τις πόρτες εμφανίζεται μία εντυπωσιακή καμπίνα, τόσο από πλευράς ευρυχωρίας όσο και ποιότητας. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στις επιφάνειες, τα καθίσματα και η συναρμογή θυμίζουν premium προτάσεις, εμπνέοντας εμπιστοσύνη και ασφάλεια.

Η συνδεσιμότητα βρίσκεται στα καλύτερά της, με τη Seat να τοποθετεί ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8΄΄ και απεριόριστες λειτουργίες, καθώς και ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του όλα τα συστήματα υποβοήθησης (Lane Assist, Traffic Jam Assist, Road Sign Recognition, Blind Spot Detection, Pre-crash Αssist, Adaptive Cruise Control, Emergency Assist και Rollover Detection), καθώς και το σύστημα απόσβεσης «Dynamic Chassis Control (DCC)», για βελτιωμένη συμπεριφορά στον δρόμο.

Στους κινητήρες βενζίνης, συναντάμε τον 1.5 TSI Evo των 150 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και κίνηση στους εμπρός τροχούς, και τον 2.0 TSI απόδοσης 190 ίππων με αυτόματο κιβώτιο DSG7 και τετρακίνηση 4Drive. Όσον αφορά στους diesel, υπάρχει ο 2.0 TDI με 150 και 190 ίππους. Η πρώτη έκδοση συνδυάζει κίνηση εμπρός και 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ η ισχυρότερη DSG7 και τετρακίνηση.

Στις τετρακίνητες εκδόσεις, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ έξι προφίλ οδήγησης. Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το Tarraco συνδυάζει τις αρετές ενός hatchback και ενός 4Χ4, κατεβαίνοντας πλαγιές με κλίση 70% και περνώντας από κακοτράχαλες διαδρομές με απόλυτη ασφάλεια, χάρη στα πρωτοποριακά συστήματα που ενσωματώνει, την αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος και τη γεωμετρία της ανάρτησης. 

Η παραγωγή του Tarraco θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας. Τα βιβλία παραγγελιών αναμένεται να ανοίξουν τον Δεκέμβριο, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Δείτε όλα τα SUV της Seat

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης